Hockeykarriären är över: "Tufft beslut"

Fredrik Lindgren har funderat färdigt. På måndag börjar ett nytt kapitel i hans liv. Han har fått jobb som säljare. ”Det är förstås ett tufft beslut att ta att sluta med hockeyn”, säger 38-åringen.

Fredrik Lindgren väljer att avsluta sin ishockeykarriär.

Fredrik Lindgren väljer att avsluta sin ishockeykarriär.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2019-09-27 14:00

Backen bördig från Arvidsjaur har spelat a-lagshockey i mer än två decennier. Det mest fascinerande är att fjolåret tillhör en av Fredrik Lindgrens bästa i karriären.

Men nu är det över. Lindgren och Skellefteå AIK gick skilda vägar i våras och efter att ha funderat länge står det klart att det blir en satsning på den civila karriären.

– Det har varit många tankar. Vad ska jag göra. Ska jag satsa civilt eller spela ett år till?

Att vara i Skellefteå med familjen har varit en avgörande pusselbit.

– Min son Noel sa att han inte ville flytta igen. Och jag har funderat och känt att jag inte skulle kunna åka i väg och sitta själv i en tvåa i åtta månader för att bara spela hockey.

Successivt har Lindgren allt mer börjat fundera över alternativ utanför hockeyn.

– Det är ett väldigt tufft beslut att ta att sluta. Samtidigt vet man att den här dagen kommer förr eller senare. Jag har vägt för- och nackdelar. Och det på sätt kommit fram till det här.

På måndag börjar han sitt nya liv med anställning på New wave.

Hur många anbud har du haft?

– Det har inte varit så många. Många trupper har varit ganska färdigbyggda. Och nu för några veckor sedan kollade jag med en agent hur det såg ut. Han sa att det är ganska låst läge, men att vid den här tiden börjar det lätta upp.

Lindgren har ändå bestämt sig att ta steget till den civila karriären.

– Det är ett stort beslut att ta. Det är en lång bearbetning och man kan väl säga att jag fortfarande finns lite i den processen.

Under 00-talet var Lindgren med och spelade upp Skellefteå AIK i SHL och första säsongen i hockeyns finrum blev han även uttagen i Tre Kronor.

– Det kom som en stor överraskning. En kul erfarenhet. Jag var med och vann Sweden Hockey games vid ett tillfälle och då spelade jag backpar med Kenny Jönsson. Jag förstår varför han har varit så lyckosam och så framgångsrik.

En annan höjdpunkt är förstås SM-gulden 2013 och 2014. På elitnivå har Lindgren spelat över 1 000 matcher inkluderat spel i Tre Kronor, som till slut stannade på 27 matcher.

Senaste säsongen blev till viss del sparsmakad för Skellefteå AIK, men Lindgren stack ut som en av de främsta spelarna.

– Det känns faktiskt ganska bra när man ser tillbaka på det nu med lite distans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!