Historien upprepade sig: "Ingen ursäkt"

Det blev precis som vid de fyra matcherna förra säsongen. Kiruna AIF visade att man fortfarande är bäst i stan i och med derbysegern, 7-3, mot Kiruna IF.

Alexander Selin jublar efter sitt andra mål i derbyt som slutade med förkrossande 7-3 till Kiruna AIF.

Ishockey2019-09-25 21:34

Kiruna AIF fick en drömstart på derbyt mot Kiruna IF. Efter bara drygt sju minuter spelat så ledde AIF med 2–0.

– Det handlar om att ta vara på sina chanser, säger AIF:s lagkapten Alexander Selin.

Kiruna IF kunde reducera sedan Martin Söderberg tagit vara på en målvaktsretur, men målskyttet var inte klart för perioden där. Med mindre än en och en halv minut kvar av perioden så satte Viktor Mikko ett viktigt mål i matchen.

– Vi vet exakt hur de kommer att spela och ändå bjuder vi in till det. Jag är grymt besviken och det finns inga som helst ursäkter, säger IF:s tränare Robert Lahti.

I andra perioden fortsatte AIF att vara brutalt effektiva då Selin och Hansson satte varsitt mål till innan halva perioden ens var spelad.

Efter dryga elva minuter spelat fick IF chansen att spela med två man mer i en dryg minut och med 11 sekunder kvar av den första utvisningen så fick man utdelning då Olli-Aleksi Pietilä hittade rätt.

Alexander Selin var dock inte färdig för kvällen utan med drygt tre minuter kvar av perioden så satte han 6–2 vilket också var lagkaptenens tredje för kvällen.

– Riktigt skönt att göra mål, men det här var en seger som vilken annan. Det blir ändå skönt att kunna gå till jobbet med en seger i fickan, säger Selin.

I tredje perioden så ville inte Jacob Hansson vara sämre än sin lagkapten och satte sitt tredje mål för kvällen.

Matchfakta

Kiruna IF–Kiruna AIF

Målen: 0–1 (06:21) Alexander Selin, 0–2 (7:45) Jacob Hansson, 1–2 Martin Söderberg, 1–3 (18:33) Viktor Mikko, 1–4 (22:39) Alexander Selin, 1–5 (28:19) Jacob Hansson, 2–5 (32:30) Olli Aleksi-Pietilä, 2–6 (36:18) Alexander Selin, 2–7 (46:35) Jacob Hansson, 3–7 (48:20) Jesper Landström,

Publik: 1 524