Gamla rivaliteten har vÀckts till liv: "Vi kommer att bli mÄnga"

RĂ€kna med att det blir livat nĂ€r LuleĂ„ Hockey – för första gĂ„ngen pĂ„ sju Ă„r – i mitten av augusti möter sin gamle rival Boden Hockey. "Mötena med SkellefteĂ„ Ă€r ingenting jĂ€mfört med de hĂ€r och för sĂ„dana som mig Ă€r det bara en avgörande finalmatch som Ă€r viktigare", sĂ€ger klackledaren AndrĂ© Jonsson.

"Vi kommer att bli mÄnga", sÀger klackledaren André Jonsson.

"Vi kommer att bli mÄnga", sÀger klackledaren André Jonsson.

Foto: Simon Eliasson/Petra Älvstrand

Ishockey2024-05-25 18:00

NÀr LuleÄ Hockey slÀppte sitt spelschema började det genast att pratas om matchen mot Boden Hockey bland deras supportrar.

– Den har potential, sĂ€ger LuleĂ„fans ordförande Tomas Andersson och fortsĂ€tter:

– Det pratas mer Ă€n den Ă€n matchen mot SkellefteĂ„.

Han tillÀgger sedan:

– Jag tror det blir svĂ„rt att lösa ett tĂ„g, som vi hade föredragit. Det blir troligen bussar, men nog kommer vi att bli nĂ„gra hundra pĂ„ vĂ„r sektion.

– Rivaliteten oss emellan Ă€r inget som nĂ„gon kom pĂ„ i gĂ„r, utan den Ă€r gammal, och förs vidare frĂ„n generation till generation. Vi sjunger ju om dem Ă€n i dag. Mötena med SkellefteĂ„ Ă€r ingenting jĂ€mfört med de hĂ€r och för sĂ„dana som mig Ă€r det bara en avgörande finalmatch som Ă€r viktigare, sĂ€ger AndrĂ© Jonsson.

– Det Ă€r synd att matchen börjar redan vid 18.00. Folk jobbar, och det Ă€r inte alla som kommer att hinna dit, men mĂ„nga verkar taggade. Jag tror att Ă„tminstone 300 av de som ingĂ„r i vĂ„r lĂ€ktares kĂ€rna kommer vara pĂ„ plats, sĂ€ger LuleĂ„ Hockeys supporterombudsman Mattias Sehlberg.

– Jag tror vi kommer bli Ă€nnu fler, det var mĂ„nga gamla klackmĂ€nniskor som tĂ€nde till nĂ€r de fick veta att vi ska möta dem igen, och har sagt att de ska dit. SĂ„ vi kommer att bli mĂ„nga. Det skulle inte förvĂ„na mig om vi blir 500 pĂ„ vĂ„r sektion, sĂ€ger AndrĂ© Jonsson.

Även Boden Hockeys supportrar ser fram emot försĂ€songsmötet.

– Det en av sĂ€songen största matcher och det vore kul om bĂ„de hemma- och bortastĂ„ Ă€r fulla och det blir en riktig lĂ€ktarkamp den dĂ€r kvĂ€llen, sĂ€ger Redstorms ordförande William Karlsson och fortsĂ€tter:

– Vi i Boden Ă€r i alla fall taggade och jag tror att vi kan överraska dem pĂ„ lĂ€ktaren.

Sedan tillÀgger han:

– Jag hoppas att det hĂ„lls pĂ„ en lagom nivĂ„, och inte slutar i handgemĂ€ng. Det Ă€r mĂ„nga gubbar som lever kvar i det gamla, men den tiden Ă€r förbi.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!