Gamla rivaliteten har väckts till liv: "Vi kommer att bli många"

Räkna med att det blir livat när Luleå Hockey – för första gången på sju år – i mitten av augusti möter sin gamle rival Boden Hockey. "Mötena med Skellefteå är ingenting jämfört med de här och för sådana som mig är det bara en avgörande finalmatch som är viktigare", säger klackledaren André Jonsson.

"Vi kommer att bli många", säger klackledaren André Jonsson.

"Vi kommer att bli många", säger klackledaren André Jonsson.

Foto: Simon Eliasson/Petra Älvstrand

Ishockey2024-05-25 18:00

När Luleå Hockey släppte sitt spelschema började det genast att pratas om matchen mot Boden Hockey bland deras supportrar.

– Den har potential, säger Luleåfans ordförande Tomas Andersson och fortsätter:

– Det pratas mer än den än matchen mot Skellefteå.

Han tillägger sedan:

– Jag tror det blir svårt att lösa ett tåg, som vi hade föredragit. Det blir troligen bussar, men nog kommer vi att bli några hundra på vår sektion.

– Rivaliteten oss emellan är inget som någon kom på i går, utan den är gammal, och förs vidare från generation till generation. Vi sjunger ju om dem än i dag. Mötena med Skellefteå är ingenting jämfört med de här och för sådana som mig är det bara en avgörande finalmatch som är viktigare, säger André Jonsson.

– Det är synd att matchen börjar redan vid 18.00. Folk jobbar, och det är inte alla som kommer att hinna dit, men många verkar taggade. Jag tror att åtminstone 300 av de som ingår i vår läktares kärna kommer vara på plats, säger Luleå Hockeys supporterombudsman Mattias Sehlberg.

– Jag tror vi kommer bli ännu fler, det var många gamla klackmänniskor som tände till när de fick veta att vi ska möta dem igen, och har sagt att de ska dit. Så vi kommer att bli många. Det skulle inte förvåna mig om vi blir 500 på vår sektion, säger André Jonsson.

Även Boden Hockeys supportrar ser fram emot försäsongsmötet.

– Det en av säsongen största matcher och det vore kul om både hemma- och bortastå är fulla och det blir en riktig läktarkamp den där kvällen, säger Redstorms ordförande William Karlsson och fortsätter:

– Vi i Boden är i alla fall taggade och jag tror att vi kan överraska dem på läktaren.

Sedan tillägger han:

– Jag hoppas att det hålls på en lagom nivå, och inte slutar i handgemäng. Det är många gubbar som lever kvar i det gamla, men den tiden är förbi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!