Fransmannen: "Mer och mer självsäker"

Innan den Yohann Auvitu anslöt till Luleå Hockey hade han inte spelat en match på 14 månader. Efter tre matcher med Luleå Hockey börjar han bli varm i kläderna.

Yohann Auvitu tar steg för steg i sin acklimatisering till Luleå Hockeys spelstil.

Yohann Auvitu tar steg för steg i sin acklimatisering till Luleå Hockeys spelstil.

Foto: SIMON ELIASSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-01-28 16:51

Frågorna var många när Luleå Hockey gjorde klart med den franska backen Yohann Auvitu för ett par veckor. Backen hade nämligen inte spelat en match på 14 månader när han skrev på för Luleå och den fysiska statusen på honom var ett frågetecken.

Men nu börjar frågetecknen bli till utropstecken.

– Det känns bättre och bättre för varje match, nu börjar jag så sakteliga börja förstå svensk hockey. Men det kommer fortfarande ta lite tid innan jag når min högsta nivå, säger Auvitu efter lagets tisdagsträning.

Han har spelat de tre senaste matcherna men har matchats in försiktigt med tanke på den långa frånvaron från hockeyn.

– Jag känner mig mer och mer självsäker på isen, nu behövs bara att spela mer matcher för att matchformen ska infinna sig, jag har ju inte spelat på 14 månader, säger han.

Har du börjat hitta din roll i laget?

– Nej, inte ännu. Det har bara gått tre matcher och jag har spelat få minuter och måste fortsätta slåss för platsen i laget. Men jag kommer att komma dit, men jag kan inte säga hur länge det kommer ta innan jag når dit.

När 30-åringen väl når sin matchform ser han fram emot att ta en roll som han trivs i – som hårdskjutande back i powerplay.

– Du får fråga coachen om det. Jag är här för att hjälpa till och spelar var som helst tränaren sätter mig. Men så klart vill jag spela powerplay, men det är hård konkurrens men jag är redo att tävla om de platserna, inom sinom tid, säger Yohann Auvitu. 

Under tisdagsträningen stod Yohann Auvitu och nötte direktskott ensam ute på isen i över en halvtimme efter ordinarie tränings slut.
Under tisdagsträningen stod Yohann Auvitu och nötte direktskott ensam ute på isen i över en halvtimme efter ordinarie tränings slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!