Forwardstalangen lånas ut till Piteå Hockey

Luleå Hockeys forward Victor Edström, 19, lånas ut till Piteå Hockey via en juniorövergång. "Det blir en rolig utmaning", säger han.

Victor Edström kommer spela en del av vintern med Piteå Hockey.

Victor Edström kommer spela en del av vintern med Piteå Hockey.

Foto: Tommy Pedersen / TT

Ishockey2019-10-30 14:01

Redan förra säsongen fick Victor Edström göra debut i SHL då han gjorde 15 SHL-matcher för Luleå Hockey.

I J20 superelit gjorde han 44 poäng (18+26) på 43 matcher där han hade 14 i plus/minus-statistiken.

Den här säsongen har det poängmässigt gått lite tyngre för forwardstalangen som gjort två poäng på 12 matcher i Luleå Hockeys J-20-lag. Han är ändå fått göra fem SHL-matcher den här säsongen.

För att få fart på säsongen är det nu klart att han kommer lånas ut till Piteå Hockey via en juniorövergång.

– Det ger mig möjlighet att gå mellan Luleå och Piteå, säger Victor Edström till Piteå-Tidningen.

Han ser fram emot att få chansen att spela seniorhockey.

– Det ska bli kul och för mig har det varit en lite upp ned i inledningen av säsongen. I J20 har det gått lite tyngre än förra säsongen, men det har ändå gått bra då jag varit med A-laget. Jag ser det här som en möjlighet att jag får tid att få spela seniorhockey där jag får möta större, starkare och smartare spelare, säger Victor Edström.

Vad har ni lagt upp för plan närmsta tiden?

– Nu snart är det landslagsuppehåll och J20 har två veckors speluppehåll. Jag har pratat litegrann med "Krobbe" (Anders Johansson) och det har varit rätt snabba puckar. Tanken är att jag ska träna med Piteå fredag och spela match lördag mot Örnsköldsvik. Efter det får vi se, men de har ju en del matcher framöver.

– Sedan är tanken att jag ska återvända till J20 när serien drar igång igen. Med den här övergången kan jag spela med Piteå då tid finns. Det blir en möjlighet för mig att spela med J20, Piteå och förhoppningsvis spela A-lagsmatcher med Luleå Hockey.

Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå, är nöjd med lösningen.

– Victor Edström är en av våra talangfullaste spelare och det här är en bra möjlighet för honom att spela seniorhockey, säger han.

Victor Edströms pappa, Lars Edström, spelade i Piteå Hockey mellan 1982 och 1987 där han var en pålitlig målskytt.

– Det är kul och jag har väl ett namn att leva upp till (skratt). Det ska bli en rolig utmaning och jag ser verkligen fram emot att spela med Piteå.

Det är inte heller en slump varför Luleå väljer att låna Victor Edström till just Piteå.

– Vi lånar ju ut spelare till flera klubbar i länet och vi försöker hitta spelare med en anknytning. Här finns det ju en tydlig koppling, och sedan har ju Piteå en väldigt bra verksamhet, säger Urban Wikberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!