Förre Luleåtränaren jagas av SHL-lag

Efter Joakim Fagervalls succé med Björklöven i allsvenskan har nu andra klubbar fått upp ögonen på tränaren. Enligt Sportbladet är Malmö Redhawks på jakt efter den förre Luleå Hockey-tränarens tjänster.

Joakim Fagervall var huvudtränare för Luleå Hockey under två säsonger 2014-2016.

Joakim Fagervall var huvudtränare för Luleå Hockey under två säsonger 2014-2016.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2020-01-22 22:25

Björklöven leder hockeyallsvenskan i stor stil. Den förre sportchefen i Asplöven Per Kenttä, som nu befinner sig i Björklöven anses vara en av anledningarna till succén. En annan anledning stavas tränaren Joakim Fagervall.

Nu avslöjar Sportbladet att Malmö Redhawks, i sin jakt på en ersättare till den nuvarande tränaren Peter Andersson, har siktat in sig på Joakim Fagervall som ersättare. 

– Alltid roligt om det finns intresse från SHL, men jag har inte hört något från Malmö, säger 50-åringen Fagervall till Sporbladet.

Det är inte första gången som Malmö Redhawks visar intresse för Fagervall. När Fagervall lämnade sin tränarroll i Luleå Hockey 2016 var det just Malmö som hörde sig för.

– Det stämmer att jag pratade med Malmö för fyra år sedan när jag lämnade Luleå, men då var jag redan klar för Löven, säger han.

Fagervalls kontrakt med Björklöven går ut efter den här säsongen. Sportchefen i Björklöven, Per Kenttä, har inlett samtal med Fagervall om en eventuell förlängning i klubben.

– Ser man till resultaten så här långt vore det dumt att byta. Samtidigt ska vi in i en viktigare del av säsongen nu och man får väga in det också. Men jag ser ingen anledning byta för bytandes skull, säger Kenttä till Sportbladet.

Han fortsätter angående Malmös intresse för Fagervall:

– Det är inget konstigt med tanke på att Jocke gjort ett bra jobb med Björklöven.

Joakim Fagervall gör sin fjärde säsong i Björklöven. Han inledde som sportchef men klev ner i båset som huvudtränare redan den första säsongen.

Fagervall var huvudtränare för Luleå Hockey under två säsonger 2014-2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!