Förre lagkaptenen tränar med Kiruna AIF

Kiruna AIF kan få en rejäl förstärkning mitt under säsongen. Lagets förre lagkapten Emil Jakobsson tränar nämligen med laget och siktar på att göra comeback.

Emil Jakobsson tränar med Kiruna AIF.

Emil Jakobsson tränar med Kiruna AIF.

Foto: Thomas Lövgren

Ishockey2019-10-01 20:44

Efter förra säsongen valde Emil Jakobsson att ta en paus från hockeyn på grund av familjeskäl. Men nu siktar den förre AIF-kaptenen på en snabb comeback. 

Under tisdagen gjorde han sin första träning med laget och om allt går som det ska kan Emil Jakobsson vara tillbaka i spel om några veckor. 

– Vi tar det lite eftersom. Vi får se hur kroppen fungerar och sen har jag en familjesituation där jag prioriterar tid med min son så vi ska känna av hur det fungerar. Förhoppningsvis kan man spela, det hade varit kul och det är klart att man är sugen. Jag har hållit igång men måste komma in i tempot, säger Emil Jakobsson. 

Han fortsätter:

– Jag och Christer Dreberg (tränare) har alltid haft bra kommunikation och har alltid vetat var vi har varandra hela tiden. Det kommer inte som någon chock för grabbarna i laget nu heller då de vetat om min situation vid sidan om. Man vill inte komma in och röra om i grytan nu första oktober men någonting kanske man bidrar med. 

30-årige Jakobsson var lagkapten i Kiruna AIF förra säsongen. Men om det blir spel den här säsongen lär Alexander Selin få behålla sitt "C" på bröstet resten av säsongen. 

– Det har jag sagt också att om det blir så att man kliver in så ska det inte bli någon ändring på något. Jag tycker att Selin har klivit in och varit klockren och lett laget så jag kommer bara vara en i mängden om det blir så. De har hållit ihop från start den här säsongen så jag kommer inte gå dit och tror att man är något. 

– Jag tar det lite träning för träning som det är nu och förhoppningsvis blir det någon match. Men när vet jag inte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!