Föll i kvartsfinalen – efter mardrömsstart

Norrbotten förlorade kvartsfinalen av Tv-pucken mot Östergötland, efter en mardrömsstart och ett tidigt underläge för Norrbotten.

Norrbotten föll i kvartsfinalen av TV-pucken.

Ishockey2019-10-31 14:46

Norrbotten inledde matchen bäst, och skapade tidigt två riktigt heta målchanser men räddades av Hugo Hävelid i Östergötlands mål.

Det följdes av en riktig kalldusch.

Östergötland gjorde två mål inom loppet av tio sekunder efter åtta spelade minuter.

Mardrömsstarten var ett faktum, när Östergötlands William Lagerqvist lyckades rycka till sig ett friläge i boxplay.

Han gjorde inga misstag och 3–0 innan tolv minuter var spelade.

Då var skottstatistiken 15–5, fördel för Norrbotten.

Med minuter kvar av den första perioden gav Vigor Andersson hopp för Norrbotten, när han lyckades vräka sig fram i numerär underläge och skicka in 1–3.

– Jag får pucken efter lite tur då de passar fel. Jag kommer genom backarna. Det var också lite tur. Det känns jävligt bra, säger Andersson i pausintervjun med SVT.

När Norrbottens Oskar Lundkvist reducerade matchen till 2–3, med elva minuter kvar av matchen.

Då var det rejäl nerv i matchen.

Närmare än så kom inte Norrbotten, trots en forcering, och ett 6 mot 4-spel i de avslutande 40 sekunderna.

Därmed är Norrbotten utslagna efter en 2–3-förlust, och ett storspel av Östergötlands målvakt Hugo Hävelid.

Han räddade 32 av de 34 skotten som Norrbotten avlossade.

– Han (Hävelid) var riktigt bra. Vi hade svårt att få in pucken, berättar målskytten Lundkvist efter matchen till SVT.