Fem poäng av nyckelspelaren i Umeå

Matchen stod och vägde inför tredje perioden. Då blixtrade Piteå Hockey, och framför allt Magnus Isaksson, till och avgjorde med två snabba mål.

Magnus Isaksson (40 på ryggen), Piteå Hockey.

Ishockey2019-09-25 21:09

Ställningen var 2–2 när Piteå lade in en extra växel efter den andra periodpausen.

Inom loppet av en minut och 19 sekunder gjorde Piteå två mål. Alfred Sjödin satte 3–2 när klockan stod på 3.25 och Magnus Isaksson satte 4–2 när uret stod på 4.44.

Med drygt tio minuter kvar såg Petter Mäkitalo till att slå in den sista spiken när han satte 5–2 framspelad av Magnus Isaksson och William Carlén.

Matchen slutade 7–2 efter att Isaksson serverat Oskar Matushkin och Petter Mäkitalo till var sitt mål i slutet.  Isaksson stannade på ett mål och fyra assist i matchen. Ett gott dagsverke av nyckelspelaren, minst sagt.

Inför bortamötet med Teg hade Piteå Hockey haft en trevande inledning på hockeyettan med endast en seger på tre matcher.