Får förlängt efter orden i Sportens podcast

I Sportens podcast ett Stenkast från Delfinen vädjade Luleå Hockey/MSSK:s backstjärna om en kontraktsförlängning. Nu har Ronja Savolainen fått som hon vill.

Ronja Savolainen har skrivit ett nytt tvåårsavtal med Luleå Hockey/MSSK.

Ronja Savolainen har skrivit ett nytt tvåårsavtal med Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Ishockey2019-10-25 10:33

Den 21-årige backklippan har skrivit ett nytt tvåårskontrakt som sträcker sig fram till och med säsongen 2021/2022.

– Det känns fantastiskt att vi kommit överens om en kontraktsförlängning. Numera känns Luleå faktiskt mer hemma för mig än vad Finland gör, så jag är jätteglad att vi kommit överens om en fortsättning, säger Ronja Savolainen till klubbens hemsida.

Det nya avtalet presenterades bara en vecka efter den finska stjärnans vädjan i Sportens podcast Ett stenkast från Delfinen.

Där sa Savolainen bland annat följande:

– Om Luleå vill ha mig så kommer jag verkligen att stanna. Jag vill ingen annanstans just nu och hoppas verkligen Luleå vill ha mig, säger hon och fortsätter:

– Jag önskar verkligen att de vill skriva kontrakt med mig.

Så det är bara för Luleå Hockey att langa fram ett långtidskontrakt till dig?

– Exakt så (skratt).

Kontraktsförlängningen blev två till år och tränaren/sportchefen Mikael Forsberg är nöjd med att ha säkrat hennes namnteckning på avtalet.

– Ronja är en ung världsspelare från Finland som sprider massvis med positiv energi i gruppen. Därför känns det jättebra att vi redan nu kan presentera en förlängning med henne. Vi skall vara stolta som förening över att hon väljer att stanna kvar för att utvecklas med oss här i Norrbotten, säger han till klubbens hemsida.

– Hockeymässigt har Ronja alla de verktyg som behövs för att vara en toppspelare i SDHL och hon behöver bara egentligen bara bli lite jämnare i sitt spel, vilket vi är övertygade kommer med tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!