Enroths nolla kvitterade för Örebro

Efter torsdagens sprakande maratonföreställning följde en ”dagen efter-match” mellan Växjö och Örebro. Örebros målvakt Jhonas Enroth spikade igen sin kasse vilket gjorde att matchens enda mål räckte till vinst samt kvittering i semifinalserien.
–Det var en tuffare match i går, kändes bra i dag, säger Örebromålvakten efter 1–0-segern.

Örebros målvakt Jhonas Enroth höll nollan.

Ishockey2021-04-23 22:47

Matchbilden var i mångt och mycket så som många föreställer sig att det ska se ut när Växjö och Örebro möts – tillknäppt spel mellan två lag som inte vill bjuda sin motståndare på en enda centimeter. Den 92 minuter långa maratonmatchen kvällen före såg dessutom ut att ha satt sina spår i form av åtskilliga sega ben.

– Två rätt trötta lag, instämmer Jhonas Enroth.

Stundtals hettade det till ute på isen. Matchens buse blev Växjös backbjässe Ilari Melart som tilldömdes matchstraff efter en huvudtackling.

Matchavgörande mål

Örebros forwarden Linus Öberg blev den spelare som öppnade upp matchen. 2.25 in i den tredje perioden höll sig Öberg framme på en målvaktsretur och gjorde målet som skulle visa sig bli matchavgörande.

– Jag lyckades stå på rätt ställe, skön känsla att se den gå in, säger matchens ende målskytt.

I slutminuterna satsade Växjö på sex utespelare på isen. Smålänningarna skapade tryck i anfallszon, men var uddlöst denna afton.

– De hade ett par lägen i andra och något läge i tredje. Det kändes relativt lugnt, säger Jhonas Enroth.

Besviken Hallam

Växjös tränare Sam Hallam var besviken på sitt lag.

– Jag tycker vi var ganska bleka. Det blev tydligt de sista minuterna i sex mot fem, det var en tuff match för oss, säger Växjös tränare.

Jhonas Enroth spikade igen sin kasse helt. Den Tre Kronor samt NHL-meriterade målvakten utstrålar lugn och form så det lyser om honom.

– Det känns bra och de framför mig spelar bra. Roliga matcher såklart, säger Enroth ödmjukt.

Linus Öberg öser beröm över sitt lags målvakt.

– Han räddar oss flera gånger, all heder åt honom, säger han om Enroth.

Läget är nu 1–1 i bäst av fem matcher när matchserien drar vidare till två matcher i Närke efter två inledande möten i Småland.

– Känns bra att sätta sig på bussen hem med 1–1 i matcher, säger Linus Öberg.

Redan under söndagen släpps pucken på nytt.

– Man har låst in sig lite i bubblan, bara hockey som gäller. Det är jättekul, vi tar en dag i taget, säger Jhonas Enroth