Emanuelsson klev av med skadekänning

Bröderna Petter- och Einar Emanuelsson stod inför en match i den ishall där karriärerna tog sin start. Men det slutade med klar förlust för Luleå Hockey och Petter Emanuelsson klev av med skadekänning.

Kirunabördige Petter Emanuelsson hade en tung återkomst i Lombiahallen.

Kirunabördige Petter Emanuelsson hade en tung återkomst i Lombiahallen.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2020-02-06 22:53

Petter Emanuelsson var så länge han fanns kvar på isen ett ständigt hot mot Kiruna AIF med sin starka skridskoåkning. Men han fanns inte på isen inför den tredje perioden i DM-finalen mot Kiruna AIF.

Varför klev du av?

– Jag har en känning från en skada jag har haft tidigare under säsongen. Jag kände av den nu och tog ett beslut att jag inte ville riskera något, jag vill kunna spela på tisdag, säger Petter Emanuelsson.

Är det ljumsk/höft-skadan som gjort sig påmind?

– Ja, det är den skadan men det är inget allvarligt utan mer en känning. Jag är inte orolig inför tisdag, säger Emanuelsson.

Samtidigt som Petter Emanuelsson är besviken på sitt eget lags insats är han inte sen att hylla Kiruna AIF och speciellt målvakten Dominik Salama.

–Jag måste berömma honom, han gör det jättebra och gör en kanonmatch, säger Emanuelsson.

Det blev inte den återkomst i Lombia som du hade hoppats på?

– Nä, självklart hade man velat vinna. Man är vinnarskalle och vill alltid vinna. Men ska man sammanfatta det så är det skärpan i avsluten och vi är inte riktigt villiga att göra det där skitgörat som vi gör i SHL, man måste skymma deras målvakt och vara heta på returerna, säger Petter Emanuelsson.

Kiruna AIF vann DM-finalen med 8–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!