Efter förlängningen: "Inte ett svårt beslut"

Luleåbacken Oscar Engsund förlänger sitt kontrakt med tre nya säsonger. "Det var inte ett svårt beslut", berättar han.

Oscar Engsund är klar för tre nya säsonger i Luleå Hockey. "Det var inte ett svårt beslut", berättar han.

Oscar Engsund är klar för tre nya säsonger i Luleå Hockey. "Det var inte ett svårt beslut", berättar han.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Ishockey2019-10-21 19:40

Engsunds nya kontrakt sträcker sig fram till säsongen 2022/23.  

Något som han ser fram emot att fullfölja.

– Jag har haft fyra jättebra år häruppe, både med hockeyn och det privata livet. Det kändes riktigt bra när Luleå hörde av sig. Det är bara positiva minnen från mina år här och kände att det var rätt steg att ta i min utveckling att förlänga och vara kvar i tre år till, säger backen och fortsätter.

– Jag har då kvar ”Bulan”, Stridh och Kyrö i två år till. Det är så långt de har kvar på kontrakten. De har hjälpt mig jättebra och jag har stort förtroende för dem. Det kändes helt rätt att göra det och bygga vidare på det man har påbörjat.

Vad var avgörande när du skrev på?

– Det är väl som jag sa innan, med tränarna. Att de har två år kvar. Jag har ett år utöver det. Det är väl det som var avgörande, att jag har förtroende för dem och de har väl det för mig.

–  Jag har lärt mig grymt mycket av dem när jag har varit häruppe. Det är väl framför allt det och ger mig möjligheten att ta nästa steg i karriären. Då känns det som rätt steg att ta. 

Inför säsongen visade tränarna sitt förtroende för backen och Engsund utsågs till assisterande kapten i Luleå Hockey.

En roll som han trivs i.

– Ja verkligen. Det är första gången jag är kapten, om man inte räknar med juniortiden. Jag växer väl in i det mer och mer, tittar mycket på Erik (Gustafsson), ”Fabbe” (Karl Fabricius) och ”Olle" (Niklas Olausson). Hur de beter sig. Jag är väl inte den som säger de mest taktiska grejerna, utan försöker visa på isen vad det innebär att spela i Luleå Hockey. 

– Jag försöker föra vidare snacket i omklädningsrummet, och ta mer plats där. Det kommer nog ju mer man är bekväm i det. Det är en ära att vara kapten

Till den här säsongen tog Engsunds moderklubb, Oskarshamn, steget upp i SHL.

Trots det tidigare utgående kontraktet var det inte aktuellt att vända hem än.

– Det är alltid lockande att komma hem. Som mitt liv ser ut i dag är det inte aktuellt att komma hem än. Man har ju ett privatliv utanför också, tjejen pluggar, vi har fått barn häruppe och hon ska börja förskolan. Sedan trivs vi med stan och laget. Det är inte rätt tid just nu. 

Låter inte som ett svårt beslut, när erbjudandet låg på bordet?

– Nej. Det var inte ett svårt beslut. Jag har haft tankarna på det ganska mycket, att jag vill vara kvar häruppe. Det gick rätt fort när det väl kom på bordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!