Dålig start sänkte Sunderby mot Burträsk

Sunderby gjorde en dålig första period på bortaplan mot Burträsk i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr, som redan efter första perioden ledde med 3-0.

Burträsk HC vann mot Sunderby SK

Ishockey2023-01-27 21:41

Sunderby arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 6-4 (3-0, 1-3, 2-1).

Burträsk spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Christoffer Lindblom och ett mål av Lukas Eklund. Efter 3.40 i andra perioden nätade Elias Forsberg, på pass av Lukas Tillberg och reducerade åt Sunderby.

Efter 6.38 reducerade Sunderbys Lukas Tillberg på nytt framspelad av Elias Forsberg.

Savva Sicevs gjorde dessutom 3-3 efter 11.32 på pass av Lukas Tillberg och Olli Vittaniemi.

Burträsks Oliver Schönfeldt gjorde 4-3 efter 16.01 framspelad av Anton Holmberg och Christoffer Nordström.

8.10 in i tredje perioden slog Arvid Wennberg till framspelad av Victor Åström och Olli Vittaniemi och kvitterade.

10.05 in i perioden nätade Burträsks Oliver Schönfeldt ännu en gång på pass av Anton Holmberg och Christoffer Lindblom och gav laget ledningen.

Efter 13.52 slog Andreas Lundmark till framspelad av Anton Holmberg och Oliver Schönfeldt och ökade ledningen för Burträsk. Det fastställde slutresultatet till 6-4.

Burträsks Anton Holmberg hade fyra assists, Oliver Schönfeldt gjorde två mål och två målgivande passningar och Christoffer Lindblom stod för två mål och ett assist. Sunderbys Lukas Tillberg gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Burträsk har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna.

Burträsk har nu tolv poäng efter fem spelade matcher, medan Sunderby har tre poäng efter fyra matcher.

Nästa motstånd för Sunderby är Rosvik. Lagen möts fredag 3 februari 19.40 i Sunderby Ishall.