Bronshjälten på plats: "Jag är stolt"

Först brons i JVM i Tjeckien. Sen direkt in i hetluften i CHL-seminfinal. Det är bråda hockeydagar för Nils Lundkvist nu.

Nils Lundkvist som vanligt en bra match när Luleå Hockey vann i Göteborg med 3-2.

Nils Lundkvist som vanligt en bra match när Luleå Hockey vann i Göteborg med 3-2.

Foto: MICHAEL ERICHSEN

Ishockey2020-01-07 21:49

Han var nära att ta Juniorkronorna till final i JVM med sitt ledningsmål i semifinalen mot Ryssland. Men det blev en bitter förlust i sudden death och istället fick Nils Lundkvist vara med och spela hem bronset för Sverige.

– Väldigt roligt och jag är stolt över laget som lyckades göra en väldigt bra turnering också, kommenterar juniorbacken äventyret i Tjeckien, säger Nils Lundkvist och fortsätter:

– Det var bittert att vi inte gick till final. Man var nästan besviken efter bronsmatchen också att vi inte fick spela finalen och slåss om guldet. Men nu så här i efterhand känns det som att vi ändå ska väldigt stolta och nöjda över det vi gjorde.

Två dygn senare var det en riktigt viktig match igen, nämligen semifinal ett i CHL mot Frölunda i Göteborg. Och det blev över tjugo minuters istid för Nils Lundkvist som fick dra ett stort eftersom Erik Gustafsson lämnade återbud på matchdagen. Det har varit ett väldigt intensivt matchande och frågan är hur kroppen känns efter det hektiska spelschemat.

– Klart att det känns. Men man är ung ändå och spelar hockey för att det är kul. Det är bara för jävla roligt att spela match. Nu blev det pang på det direkt och åka direkt till Göteborg. Jag har inte ens hunnit hem än.

Matchen i matchen var den mellan de två juniorkronona Nils Lundkvist och Frölundas Samuel Fagemo. Båda hade varsin assist. Men i och med att Luleå gick segrande ur striden och att Lundkvist  även fick ut klubban i sista stund i en duell där Fagemo nästan var fri så gick nog segern i den duellen till Luleås back.

– Nej, det vet jag inte. Det var kul att mötas idag, säger Nils Lundkvist ödmjukt.

– Han försökte trolla bort mig några gånger. Vi har ju varit lagkamrater en månad, hängt ihop mycket och försökt vinna som lag. Nu skulle vi möta varandra. Det är klart att det var lite speciellt, men kul att vi drog längsta strået idag.

Nils Lundkvist får vänta ännu några dagar på att komma hem. Närmast väntar nämligen en resa till Oskarshamn där man ska spela SHL på torsdag. Sen får den unge backen äntligen sova i sin egen säng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!