Boden Hockey värvar lovande center

Boden Hockeys lagbygge fortsätter. Nu har klubben gjort klart med 20-årige centern Simon Andersson.

Simon Andersson (till vänster).

Simon Andersson (till vänster).

Foto: Jonathan Näckstrand

Ishockey2022-06-08 19:39

Simon Andersson började säsongen med Södertälje i allsvenskan, men han ville ha mer speltid och gick till Karlskrona i ettan. Där blev det 25 poäng på 37 matcher. 

Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med Boden.

– Det är en klubb som har bra supportrar och siktar uppåt. Boden har ju varit ett stabilt topplag i många år nu. Jag vill gärna vara en del av en organisation som siktar uppåt och som verkligen vill vara med och utmana, säger han till Bodens hemsida. 

20-åringen är från Örnsköldsvik och gick hockeygymnasiet i Modo.

– Simon är en talangfull center med bra blick för spelet. Han är en stark tekare som tillför fart och teknik. Vi är jätteglada att Simon valt Boden för sin fortsatta utveckling, säger Bodens sportråd. 

Själv beskriver han sig så här:

– Jag skulle säga att jag är en smart tvåvägscenter som gillar att ta ansvar med pucken. Mer en passningsspelare än en målskytt.

Han ser fram emot flytten.

– Jag har ju varit där på Armécupen. Det är ju ett tag sedan. Men min morbror, Tommy Pettersson, har spelat i Boden och jag vet att han trivdes bra.

Värvningen innebär att Boden nu har nio spelare under kontrakt.

Förutom Simon Andersson är det Fredrik Granberg, Linus Hedman, Alexander Wallin, Fabian Nilsson, Pontus Johansson, Filip Lindén, Robin Höglund, Simon Andersson och målvakten Mike Sjöberg. 

På tränarsidan är Roger Forsberg klar som huvudtränare och Christoffer Jönsson som assisterande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!