Boden Hockey vann länsderbyt – efter rivstart

En stark Boden-inledning av matchen lade grunden för 6–2-segern. När Anton Toolanen gjorde 3–0 i mitten av den första perioden såg hemmalaget ut att ha punkterat matchen, men då reste sig Kalix.

Anton Toolanens 3–0-mål i den första perioden bäddade för Bodensegern.

Ishockey2019-09-27 21:17

Kalix har gått som tåget i inledningen av serien, med dubbla segrar. Boden å sin sida har förlorat en match i inledningen, mot Teg.

Trots ett formstarkt Kalix visade Boden klass redan från start, och satte upp ett högt tempo.

Tre snabba mål från hemmalaget signerade Marcus Sandström, Tommy Wargh och Anton Toolanen gav Boden exakt den drömstart som laget drömde om.

Därefter tog sig Kalix in i matchen, efter en mindre kollaps från hemmalaget. Bara minuten efter Anton Toolanens 3–0-mål reducerade Artyom Rasulov ställningen. När Nicholas Nuuttila 90 sekunder senare skickade in 3–2 med backhand, var det återigen rejäl nerv i matchen.

Efter vilan mot den andra perioden kom Boden ut som ett nytt lag, och redan efter fem minuter gjorde Marcus Sandström sitt andra mål till 4–2.

När Oliver Schack-Blomstedt och Tommy Wargh gjorde varsitt mål inom loppet av 20 sekunder, till 5–2 respektive 6–2 var matchen definitivt avgjord.