Backen kan komma att erbjudas en förlängning

Filip Pyrochta kan bli kvar i Luleå Hockey. "Det har varit en del samtal. Men det har inte gått mycket längre än så, och vi har kommit överens om att vänta med att prata vidare till efter säsongen. Allt fokus är på finalen nu", säger tjecken.

"Det här har utvecklat sig till en rolig säsong", säger Filip Pyrochta.

"Det här har utvecklat sig till en rolig säsong", säger Filip Pyrochta.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2022-04-26 19:00

Den tjeckiske backen är glad att han valde att tacka ja till det bud Luleå Hockey gav honom.

– Det gick inget vidare innan klubbytet, säger Filip Pyrochta och fortsätter:

– Men nu känns allt fantastiskt. Det här har utvecklat sig till en rolig säsong, och det ska verkligen bli spännande att spela final.

Hans kontrakt med Luleå Hockey går ut efter säsongen.

Men landsmannen Radek Muzik fick honom att känna sig välkommen när han i mitten av februari anslöt från Saipa – och en månad senare sa Filip Pyrochta att han hoppades kunna övertyga Luleå Hockey om att han är en spelare att satsa på långsiktigt.

– Jag vet att jag måste bevisa mig själv, och spela bra för att få ett nytt kontrakt, men jag gillar den här staden, supportrarna är också otroliga, så jag stannar gärna om jag får möjligheten, sa Filip Pyrochta – som har konkurrerat ut Jonathan Andersson.

Nu har Luleå Hockeys sportchefer gett honom indikationer om att de vill förlänga hans kontrakt.

– Det har varit en del samtal, säger Filip Pyrochta och fortsätter:

– Men det har inte gått mycket längre än så, och vi har kommit överens om att vänta med att prata vidare till efter säsongen. Allt fokus är på finalen nu.

Enligt våra uppgifter ska han vara tänkt som en ersättare till Kim Johansson som uppges ha bestämt sig för att ha tackat ja till det erbjudanden han haft från Björklövens sportchef Per Kenttä.

Är du fortfarande öppen för att stanna här?

– Ja, det är jag absolut.

Han tillägger sedan:

– Att byta klubb mitt under säsongen oroade mig lite. Men Luleå Hockey visade sig vara en bra klubb, och jag har lärt mig mycket av Erik (Gustafsson) och Sami (Lepistö), som har spelat i NHL förut. Spelsystemet passar dessutom mig som gillar att följa med upp i anfallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!