17-åringen om debuten i Luleå Hockey: "Stort"

Ännu en talang från J20-laget fick göra SHL-debut denna kväll i Örebro. Och blott 17-åriga Lucas Ramberg behövde ingen extra tändvätska.

Ishockey 17 september 2019 22:36

Med både Joonas Jalvanti och Daniel Sondell borta på grund av hjärnskakningar är det lite tunt på backsidan i Luleå Hockey. Dessutom är Jesper Sellgren och provar lyckan i Nordamerika och därför kom LHF till spel med endast sex backar i laguppställningen denna tisdag. 

Det betydde att Lucas Ramberg fick debutera i SHL.

— Det är stort. Det är en dröm som går i upplevelse, säger han efter debuten.

Är man född i Västerås så är det alltid prestige och rivalitet när man ställs mot ett lag från Örebro.  

Du behövde ingen extra tändvätska idag?

— Nej, Örebro är väl lite av en rival. Det blir väl så när man är uppvuxen i Västerås. Kul att få debutera mot dem, säger den 17-åriga backdebutanten som hade familjen på plats i Behrn Arena.

Totalt blev det nästan fem minuters istid för Lucas Ramberg som är kapten i J20-laget och kom till Norrbotten förra säsongen. I premiären mot Växjö fick han skruda om i A-lagsdress, men fick sitta på bänken hela matchen.

— Det var nervöst men jag fick ju sitta på bänken i lördags, så det släppte lite på nervositeten. Det var värre i lördags. Men det skiljer sjukt mycket från J20. Det går fort där ute.

Tror du att du kommer att spela hemma mot HV på lördag också?

— Vi får se hur situationen i laget ser ut på torsdag. Jag hoppas så klart att jag får spela, men vi får ta det dag för dag bara.

Lucas Ramberg beskriver sig själv som en tvåvägsback och utvecklar:

— Jag skulle säga att jag är väldigt rejäl. Ganska stark. Kan spela både i offensiva och defensiva situationer. I A-laget försöker jag bara spela mitt spel och vara rejäl i alla situationer och börja i det defensiva.

Efter matchen tog tränaren Henrik Stridh som ju är ansvarig för backarna sin unga adept åt sidan för ett snack om matchen.

Vad sa Stridh till dig?

— Vi pratade mest kring matchen, att jag skulle ta med mig erfarenheten jag får här och bara fortsätta, säger Lucas Ramberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Enroth spikade igen: "Hålla sig cool"

Enroth spikade igen: "Hålla sig cool"
Ishockey

Brynässpelare stod i Örebros klack – stängs av

Ishockey

Timrå vann i hemmafest: "Älskar publiken"

Timrå vann i hemmafest: "Älskar publiken"
Ishockey

Supertalangen klev fram för Örebro i premiären

Supertalangen klev fram för Örebro i premiären
Ishockey

Allt du behöver veta inför SHL-säsongen

Allt du behöver veta inför SHL-säsongen
Visa fler