Luleå Hockey hade det tufft med farten – använde alla medel

8–1 efter en period och 11–4 efter tre. Luleå Hockey var chanslösa i innebandymatchen mot IBK Luleå. ”Jag har varit lite bättre än det här tidigare år”, säger Isac Lundeström, som förstärkte hockeylaget.

David Lilja, i svart tröja, tog till alla medel för att stoppa IBK Luleå. Det hjälpte inte och innebandylaget vann matchen mot Luleå Hockey med ,.......

Innebandy2024-06-13 20:26

Precis som förra året hade Luleå Hockey inte mycket att sätta emot division 1-laget IBK Luleå i den traditionsenliga innebandymatchen.

Trots att hockeylaget hade fått NHL-förstärkning i form av Isac Lundeström, så rann siffrorna iväg redan från start.

Efter en period stod 8–1 på tavlan. Matteus Ward fick inte mycket hjälp av sitt försvar och blev överspelad flera gånger.

– Det blir svårt när innebandyspelarna får i väg några bra skott. Jag skulle inte själv vilja vara målvakt, säger Isac Lundeström.

Till mittperioden så väckte hockeylaget lite liv i matchen. Pontus Andreasson, Isac Hedqvist och Jakob Ihs Wozniak stod för fullträffarna och reducerade till 8–4.

Men när Oliver Sjöström styrde in bollen i eget mål i periodens slutsekunder så blev underläget för tufft.

IBK Luleå målade tre gånger om i slutskedet av tredje perioden och vann med klara 11–4 mot ett juniorbetonat hockeylag.

Lundeström hyllar den kull som Luleå nu är på väg att få fram genom egna led.

– Jag har spelat lite innebandy med dem på Hertsön. Bra personer och grymma spelare. Även om jag inte sett dem jättemycket, så har jag bara hört bra saker. Sett när de fått göra sina första matcher i A-laget. Roligt att vi har börjat släppa fram juniorer.

Vad ger du dig själv för betyg på din insats?

– Jag har väl varit lite bättre än det här tidigare år. Men jag får skylla lite på hälsenan att jag inte vågar helt hundra, säger Lundeström.