Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Öjebyn mot Skellefteå Utv

En jämn match mellan hemmalaget Skellefteå Utv och gästande Öjebyn avgjordes först i tredje perioden, där Erik Nilsson gjorde 2-5 och Marcus Renberg två minuter senare gjorde 2-6.

Skellefteå Utv förlorade mot Öjebyn

Innebandy2024-10-12 15:02

Öjebyn vann matchen i division 1 Norra herr i innebandy med 6-2 (2-2, 0-0, 4-0).

Öjebyns tränare John Wirkola kommenterade matchen:

- Riktigt bra kontroll matchen igenom även fast det bara stod 2-2 inför tredje. Vi jobbar rätt i försvaret och med tålamod så kom även målen framåt. Skellefteå krigar på bra och har en riktigt duktig målvakt, men till slut blev det för mycket även för honom!

Segern var Öjebyns fjärde på de senaste fem matcherna.

Öjebyn startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 51 sekunder slog Oliver Degerfält till framspelad av Tom Eklund.

Skellefteå Utv kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.45 nätade Alex Holmberg på pass av Teo Degerman.

Öjebyn tog ledningen på nytt efter 11.32, när Eddie Johansson hittade rätt på pass av Isac Zerpe.

Skellefteå Utv kvitterade till 2-2 efter 14.06, genom Max Granlund framspelad av Teo Degerman.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var det Öjebyn som dominerade och gick från 2-2 till 2-6 genom två mål av Marcus Renberg, ett mål av Erik Nilsson och ett mål av Oliver Degerfält och avgjorde matchen.

Efter fem matcher har Skellefteå Utv nu sex poäng och Öjebyn har tolv poäng.

Nästa motstånd för Öjebyn är IBF Dalen. Lagen möts lördag 26 oktober 14.00 i Norrmalmia Sporthall.