IBK Luleås glädjebesked – kontraktet säkrat

IBK Luleå kan till slut jubla över nytt kontrakt i division 1.
IBK Luleå kan till slut jubla över nytt kontrakt i division 1.

Efter några turbulenta dygn står det nu klart att IBK Luleå kommer spela i division 1 även nästa säsong.

Innebandy 15 mars 2020 21:03

 Turerna har varit många.

Först vägrade Svenska innebandyförbundet att ställa in matchen mellan Gimonäs och IBK Luleå i lördags, trots att spelare i IBK Luleå låg sjuka i influensa- eller coronasymptom.

I nästa steg kom klubbarna överens tillsammans att ställa in matchen, för att inte äventyra eventuell överföring av smittan till andra medmänniskor.

Även fast IBK inte kom till match så behöll sin 9:e position i tabellen när de övriga matcher som inte var inställda hade spelats. Vilket innebar fortsatt spel i division 1 nästa säsong.

Men i och med att IBK Luleå kom till matchen i Umeå hotades de av diskvalificering och därmed tvångsnedflyttning, trots sin tabellposition över strecket.

Men under söndagens eftermiddag meddelade Svenska innebandyförbundet ett glädjande besked för IBK Luleå. Där slår förbundet fast att sluttabeller i division 1 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. Därmed blir det spel i division 1 även nästa säsong för IBK Luleå.

Tävlingsutskottet utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning i respektive serie.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa