IBK Luleå vann klart hemma mot Gimonäs Umeå

Det blev en klar seger för IBK Luleå vann på hemmaplan mot Gimonäs Umeå i division 1 Norra herr i innebandy.

IBK Luleå vann mot Gimonäs Umeå IF

Innebandy2024-10-12 15:01

IBK Luleå vann med klara 8-3 (0-1, 6-1, 2-1).

- Skönt att studsa tillbaka och få en trepoängare. Vi var bättre över 60 minuter och segersiffrorna skulle varit större, tyckte IBK Luleås tränare Pär Johansson, efter matchen.

Gimonäs Umeå tog ledningen efter 16.28, genom Viktor Forsell framspelad av Hannes Sand. Målet var Viktor Forsells femte i division 1 Norra herr.

IBK Luleå hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.00 genom Lucas Lindbäck, och gick upp till 5-1 innan Gimonäs Umeå svarade.

Till slut blev det 6-2 till IBK Luleå. Även i tredje perioden var det bortalaget som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 8-3.

Vilmer Nordström gjorde ett mål för IBK Luleå och spelade dessutom fram till två mål.

IBK Luleå har nu nio poäng efter fem spelade matcher, medan Gimonäs Umeå har sex poäng efter fyra matcher.

Nästa motstånd för IBK Luleå är Skellefteå Utv. Lagen möts lördag 26 oktober 13.00 i Kronanhallen.