IBK Luleå segrade – efter sent avgörande

IBK Luleå fick en smakstart hemma mot Skellefteå med ett tidigt ledningsmål. Det blev dock stor dramatik mot slutet och hemmalaget avgjorde först med tolv sekunder kvar. Slutsiffrorna skrevs till 8-6.

Innebandy2017-02-25 15:26

Linus Grönlund satte 1-0 till Luleå på straff efter drygt två minuter. Efter 20 spelade minuter var ställningen 3-1.

I mittperioden drog norrbottningarna ifrån. Två mål av Simon Eleholm och ytterligare ett av Linus Grönlund innebar att hemmalaget hade med sig en bekväm ledning med 6-2 inför den tredje.

Men då kom Skellefteå tillbaka och gjorde fyra mål inom loppet av tio minuter. Det skapade dramatik mot slutet och först efter 19.45 kunde Linus Grönlund åter ge Luleå ledningen med sitt tredje mål i matchen. Martin Edman fastställde slutresultatet 8-6 tre sekunder senare.

IBK Luleå går efter segern upp på åttonde plats i herrarnas division 1.