Haparanda segrade mot Kiruna AIF i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Haparanda och gästande Kiruna AIF i division 2 Norrbotten herr i innebandy var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Haparandas Teemu Harjuniemi.

Haparanda AIK vann mot Kiruna AIF

Innebandy2024-10-12 19:17

I förlängningen kunde Haparanda avgöra till 8-7 (2-1, 4-3, 1-3, 1-0) genom Kaj Mikael Hellevaara efter 1. 38 och fullborda vändningen.

- En riktig thriller, mycket närkamper som det brukar vara mellan oss. Rättvis seger, sett över 60 minuter så var vi det bättre laget, kommenterade Haparandas tränare Kimmo Harjutsalo efter matchen.

Kaj Mikael Hellevaara blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål 1.38 in i förlängningen.

Haparanda startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Oskari Siirtola och Jesse Kvist innan Kiruna AIF svarade och gjorde 2-1 genom Svante Reineström. Hemmalaget var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

I tredje perioden var det i stället Kiruna AIF som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 1.38 innan Haparanda också avgjorde till 8-7. Stor matchhjälte blev Kaj Mikael Hellevaara, framspelad av Teemu Harjuniemi.

Kiruna AIF:s Johannes Nilsson stod för fyra poäng, varav tre mål och Simon Fjellborg gjorde två mål och ett assist. Kaj Mikael Hellevaara och Teemu Harjuniemi gjorde ett mål och två assist var för Haparanda.

Efter fyra matcher har Haparanda nu fem poäng och Kiruna AIF har sju poäng.

Nästa motstånd för Haparanda är Öjebyn. Lagen möts lördag 19 oktober 17.00 i Idrottshuset. Kiruna AIF tar sig an Team Kalix borta söndag 13 oktober 10.00.