IFK-tränaren efter uttåget: "Har planerat för division 2"

IK Brage dödade det sista lilla hoppet om nytt kontrakt när de gästade Skogsvallen – IFK Luleå är nu klara för spel i division 2 nästa säsong.

15 oktober 2017 18:24

Det var botten mot toppen på Skogsvallen under söndagseftermiddagen. Tabelljumbon IFK Luleå tog emot serieledande IK Brage. Och för IFK Luleå fanns det fortfarande en teoretisk chans att klara nytt kontrakt till division I norra.

Men då krävdes det inte bara seger mot Brage utan man var tvungen att vinna resterande tre matcher samtidigt som de tre lagen ovanför måste förlora alla sina.

– Nu är det helt kört. Så är det. Men vi har ju ändå planerat för division 2 nu så pass länge, säger Per Nyström Jensen som fick se sitt lag förlora med 2–0 mot Brage efter en tveksam straffsituation.

– Det är väl det som är skillnad på ett topplag och ett lag i botten. Vi har en nick i stolpen och kort därefter får de en straff som ingen ser och gör 1–0, säger han.

IFK Luleå låg tätt och försvarade sig bra mot Brage som inte kom till några särskilt farliga chanser förutom en i den första halvleken. Men då sträckte Vladimir Sudar ut och tippade bollen till hörna.

– Vi ville spela tajt defensivt och göra det svårt för Brage. Och Sudar behöver väl egentligen bara göra en räddning i den första halvleken. Visst det tar över sista tio i första markant. Men utan att skapa något.

I den andra halvleken tog IFK Luleå över spelet. Keaton Isaksson var bara en stolpträff från att sätta1–0 med pannan efter ett fint inlägg från Vladimir Lazarev. Men så kom det som fick den lilla Brage-klacken att höras hem till Borlänge. Efter en tveksam situation med Emil Johansson och en bortaforward som ramlar pekade domaren på straffpunkten. Och 1–0 var ett faktum.

– Det är ju så olyckligt. Vi tar ju över spelet mer och mer fram tills det att straffen kommer. Det är ju Brage som börjar bli ängsliga. Det är synd.

Såg du vad som hände på straffen?

– Nu gör jag ju en egen hobbyanalys. Men jag tycker det bara ser ut som att de krokar ihop. Och en nästan exakt likadan situation är det ju på andra sidan kort där efter, säger Jensen som fick se Brage sätta 2-0 på övertid.

Det känns som att ni har otroligt svårt att komma till avslut?

– Ja, vi har svårt att komma till avslut. Vi ser ju att när vi vill ligga lågt och spela tajt så klarar vi det. Under året tror jag vi bara har två förluster som är mer än uddamålet. Det är framåt som vi fallerar, säger Per Nyström Jensen och fortsätter:

– Sanningen är ju att vi åker ur för att vi inte klarar av att spela det offensiva spelet. Vi har många bollskickliga spelare, men inte så mycket offensiva passningar som hotar.

IFK Luleå–Brage 0–2

Division 1

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!