IFK Luleå bjuder på ny värvningsbomb

IFK Luleå har vunnit ännu en dragkamp mot division 1-motstånd. Nu är Patrik Pettersen, 27, klar för division 2-klubben.

10 december 2018 11:26

Division 1-klubbarna Bodens BK, Team Thorengruppen och Umeå FC har alla varit ute efter Patrik Pettersens namnteckning.

Men nu har den offensiva yttermittfältaren gjort sitt val. Han gör som Bodens BK-duon Arish Nouri och Max Wårell och byter ettan mot division 2.

– Patrik Pettersen är 100 procent klar, säger sportchefen Per Nyström Jensen till Sporten.

– Att vi först lyckas knyta till oss Arish och Wårell är ren bonus. Att vi nu får in Pettersen, länets kanske bästa spelare de senaste åren, känns faktiskt lite overkligt. Det ska jag vara ärlig och säga. I alla fall utifrån den nivån vi är på.

Per Nyström Jensen fortsätter:

– Jag är extremt tacksam över den lojalitet som spelarna visar. De vill verkligen spela med IFK Luleå. Det är till stor del därför alla landar hos oss. Det är spelare som har kapacitet att egentligen spela på högre nivå – ändå väljer de IFK.

Pettersen kommer närmast från spel i Thorengruppen som han avslutade sommaren hos efter ett och ett halvt år i superettan-klubben Norrby.

Med värvningar som Pettersen, Nouri, Wårell och kontraktsförlängningar med större delen av den befintliga truppen från säsongen 2018 är sportchefen Per Nyström Jensen beredd på att förväntningarna på klubben också höjs.

– Så är det, det är inget att sticka under stol med. Med en sådan här trupp vill vi vinna division 2. Allt annat vore direkt ologiskt, säger han.

Nyström Jensen meddelar att klubben, trots namnkunnigare trupp, har sänkt spelarbudgeten inför 2019.

– Den är sänkt med ungefär 35 procent jämfört med senaste säsongen. Ändå har vi fått ihop det här laget, säger sportchefen.

– I sammanhanget är det inga stora pengar vi pratar om. Men det är ändå några kronor. Vi har haft en för stor kostnadskostym och har inte haft något val. Därför är jag ändå på ett sätt förvånad över att vi har det lag vi har.

I och med värvningen av Patrik Pettersen börjar IFK Luleås lagbygge vara nära sitt färdigställande. Det finns några hål att fylla. Per Nyström Jensen vill återkomma med information om de sista bitarna. Men han meddelar IFK Luleå att klubben lyfter upp två juniorer från U19-laget. Det handlar om anfallaren Kalle Åberg och mittfältaren Anton Olofsson.

I övrigt väntas klubben, enligt Sportens uppgifter, skriva nytt kontrakt med Samuel Lockman inom kort. Den informationen vill inte Nyström Jensen bekräfta. Likaså uppgifterna om att IFK Kalix-mittbacken Simon Gustavsson väntas sätta sin namnteckning på ett Luleåkontrakt.

När det gäller förhandlingarna med de kontraktslösa anfallarna Anton Andersson och Tetteh Komey är han också fåordig.

Han bekräftar dock att klubben vill behålla skyttekungen Komey som satte 23 bollar på 23 division 2-matcher i fjol. Men att parterna fortfarande förhandlar.

IFK Luleå

Under kontrakt: Tomas Adell, mv, Gustav Stålnacke, mv, Filip Lindström, mv, William Olausson, b, Fredrik Lundgren, b, Viktor Nilsson, b, Martin Oscarsson, b, Joe Massey, b, Emil Johansson b/mf, Karl Pettersson, mf, Isak Abrahamsson, mf, Barzan Jamshidi, mf, Islam Burman, mf, Arish Nouri, mf (ny från Bodens BK), Patrik Pettersen, mf (ny från Team Thorengruppen), Anton Olofsson, mf (ny från juniorlaget), Viktor Skogfält, mf, Axel Olsson, mf, Max Wårell, a (ny från Bodens BK), Assam Yassine, a (ny från Notvikens IK), Karl Åberg, a (ny från juniorlaget).

Utan kontrakt: Anton Andersson, a, Tetteh Komey, a, Samuel Lockman, a.

Lämnar: Andrea Kimpala, mf, klubb ej klar, Ethany Mahoto, mf, klubb ej klar, Tobias Pettersson, a, Notvikens IK, Bamba Sama N’Gamb, a.

Potentiella nyförvärv: Simon Gustavsson, (IFK Kalix)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson