Idrottsstjärnan nekar till anklagelsen

I onsdags blev en idrottsstjärna i ett av länets elitlag stoppad i en rutinkontroll. Nu misstänks idrottaren för grov olovlig körning för att ha kört bil utan giltigt körkort. "NN har en helt annan bild", säger den sportsligt ansvarige i klubben.

25 januari 2019 17:43

Det var i en av polisens rutinkontroller i en av Norrbottens kommuner som idrottaren stoppades. Då visade det sig att föraren inte hade något giltigt körkort, utan enbart tillstånd att övningsköra. Nu har klubben som idrottaren tillhör haft ett första samtal med den utpekade.

– Jag har pratat med NN och denne säger att det finns en anmälan om olovlig körning, men jag vet inte mer om detta. Dock så bestrider NN detta och har en annan bild av det som har skett. NN nekar helt enkelt till anmälan, säger den sportsligt ansvarige i klubben.

Hur ställer ni er till det inträffade?

– Givetvis ser vi från föreningen allvarligt på att det finns en anmälan mot en av våra utövare, men mer än att vi följer skeendet och avvaktar har vi inte som kommentar.

Har ni någon manual för hur ni kommer att göra med detta framåt sett?

– Sånt här händer ju väldigt sällan och de få gånger som något liknande har hänt så har det haft olika karaktär. Vi har inga tydliga direktiv att "det här kommer vi att göra" utan vi kommer givetvis följa det som händer nu och utifrån det får vi ta ställning, säger den sportsligt ansvariga.

Det misstänkta brottet anses som grovt eftersom idrottsstjärnan dömts för trafikbrott vid två andra tillfällen. Vid ett av tillfällena fick idrottsstjärnan ett strafföreläggande för vårdslöshet i trafik och då återkallades körkortet också.

Elitspelarens körkortstillstånd omhändertogs omedelbart på plats och det hölls även förhör.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!