Avgörandet i Signalskottet - en fyrkamp

Ingen skytt klarade årets tuffa bana vid Signalskottet med full pott.Men fyra tvingades ändå till särskjutning innan segraren kunde koras.- Pricken över i:et - och kul att få vinna mot så duktiga skyttar, säger Robert Grape.

Robert Grape hade bäst koll på nerverna i den avgörande särskjutningen i Signalskottet.

Robert Grape hade bäst koll på nerverna i den avgörande särskjutningen i Signalskottet.

Foto: Martin Thelénius

HÖGSÖN2011-04-11 06:00

Niemisskytten hade precis som brorsan Niklas, Niemiselskytten Gustav Lövgren och F21-skytten Urban Johansson gått åttamålsbanan på 43 träff. Fem borta för de allra bästa skyttarna låter nästan anmärkningsvärt mycket. Eller?

- Vindarna var lite luriga. Inte så hårda men de snurrade litegrann så det var svårbedömt - och så var det ganska tuffa håll på flera stationer. Man ser på resultaten att det inte var någon lätt tävling, säger Grape som tappade en träff både på inledande knämålet, en C20, och liggande på den följande åttondelen.

Ytterligare en träff föll bort på sjätte målet, en L3 liggande.

- Svår i vinden. Och när det målet står på 500 meter är det inte mycket att spela på...

Näst sista målet var en upp- och nervänd tunna där Grape tappade två träffar.

- Där var jag mest risigt till, fick bara fyra träff i botten på den.

Formbesked inför påsken
Ändå räckte alltså resultatet till särskjutning. Väl där var Grape ensam om att skjuta fullt, först liggande på en sjundedel över 290 meter och sedan knästående på en S20H över samma avstånd. Gustav Lövgren kom närmast med en miss på andra målet, Niklas Grape blev trea och Urban Johansson fyra. Tre veteranskyttar gick också till särskjutning där Rune Skarpsvärd, Pajala, vann före Tage Puranen, Niemis, och Kenneth Jatko, Pajala.

För Robert Grape kom segern som det perfekta formtestet inför årets Påskrally.

- Bara den tävlingen kvar. Men man måste ha turen med sig, det kommer många bra skyttar i år, säger Grape som själv kommer att skjuta samtliga deltävlingar utom måndagens då Niemis arrangerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om