Hjälten: "Det är en magisk känsla"

Assi IF är på väg mot allsvenskan. Detta tack vare Erin Craig – som stod för ett drömmål i hemmamatchen mot anrika AIK. "Jag får rysningar bara jag tänker på målet", säger Craig.

8 oktober 2017 17:25

Matchklockan visade att det hade gått 75 minuter. Då slog mittfältaren Josefine Hansson ett väl avvägt inlägg från vänsterkanten. Den amerikanska anfallaren Erin Craig gick upp i luften – och nickskarvade in bollen otagbart i nättaket.

Det gjorde att Assi slog topplaget med AIK med 2–1.

Målet gör också att Assi nu ligger på andra plats i elitettan. Det gör också att de ligger på en allsvensk plats och har tre poäng ner till närmast jagande lag.

– Det var riktigt kul att spela i dag. Vi förtjänade att vinna. Jag är stolt över hur vi alltid kämpar ända till slutet av matcherna. Jag är glad över att det gav resultat, säger Erin Craig.

Berätta om ditt mål.

– Jag minns knappt hur det gick till. "Josse" skickade in ett kortare inlägg. Jag såg att försvararen inte gick på bollen lika hårt som jag. Jag trodde först att inlägget var för kort, men jag nådde fram och bollen gick in. Det var en bra känsla.

Bara en "bra känsla"?

– (Skratt) Det var mer fantastiskt än så. Jag får rysningar bara jag tänker på det. Det är fantastiskt att kunna hjälpa laget. När jag kan hjälpa mitt lag är det en magisk känsla.

Vilken serie spelar ni i nästa säsong?

– Det återstår att se. Vi ska ta en match i taget, säger Craig och skrattar.

Igen.

Även tränaren Fredrik Söderholm, som fick se sitt lag vända ett 0–1-underläge till seger med 2–1, var rejält nöjd efter matchen.

– Det känns som att hela laget ställer upp så sjukt hårt för varandra. Hela veckan har vi pratat om glädjen och att pusha varandra. I dag var vi mycket hetare än AIK, säger Söderholm.

Han säger också:

– Det är ett ruggigt bra lag vi möter. Det är en utmaning för oss att kunna vara på den här nivån hela tiden. Jag är så oerhört imponerad av det här laget och den moral de visar.

...och nu vill du ta ut jättemycket i förväg och börja prata om allsvenskan?

– Det gör jag inte, och det vet du att jag inte gör. Men vi är verkligen med i racet nu. Vi har ledarbilen kan man säga. Vi har alltid i egna händer nu. Vi har Kungsbacka borta härnäst och vi har tre bortamatcher i rad. Men det är en ynnest att få vara med om det här. Ursäkta att jag svär, men fan vad kul det här.

Söderholm tillägger.

– Vem kunde tänka sig det här i mars eller april? Att vi skulle vara med hela vägen ända in i mål? Vad som händer då återstår att se. Men vi får vara med i alla falla. Det går inte ens att mäta vilka erfarenheter det ger oss ledare, klubben och spelarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!