Heden kan räkna med en riktig rysarhöst

Heden ligger kvar på en kvalplats neråt efter förlusten med 0–2 i streckmatchen mot Hemmingsmark. Målen på Hifton kom i slutet på varje halvlek.

HEMMINGSMARK/FOTBOLL2016-09-11 14:20

– Vi var inte med i början och deras ledning var rättvis. Vi pratade igenom läget i pausen. Det blev bättre i andra halvlek, men aldrig riktigt bra, säger lagkaptenen Rickard Häggståhl.

I slutminuterna då Heden satsade framåt kontrade Hemmingsmark in 2–0 och avgjorde matchen.

Tre omgångar återstår och det finns tre alternativ för Heden: antingen går Bodenlaget upp på säker mark förbi Robertsfors. Eller så blir det kval för att hänga kvar. Det tredje alternativet är att Arvidsjaur går förbi och att Heden åker ur.

Men det tredje alternativet tror inte Rickard Häggståhl på.

– Jag har hela tiden sagt att vi ska klara det här. Sex poäng på de återstående matcherna räcker, säger han.

Heden har kvar Kalix borta, Rönnskär hemma och Kiruna borta. De två närmaste matcherna kan bli avgörande.

Frånsett förlusten på Hifton har Heden har visat stabil form i höst. Men skador oroar. Två av höstens nyförvärv, Erik Torstensson och Leo Österberg, saknades i lördags. Båda har ljumskproblem men kan bli aktuella till matchen mot Kalix. Däremot missar Erik Kihlman den matchen. Han har visat bra form på sistone, men är avstängd. En annan formstark spelare, Calle Mattsson, kan bara spela varannan match på grund av jobbet.