Hellner kan rata Kuusamo: "Behöver träning"

Marcus Hellner känner sig helt ur form.Nu funderar han på att stå över världscuppremiären i Kuusamo.– Det kan bli att jag stannar hemma och tränar, säger han.

Ur form. Marcus Hellner funderar på att stå över VC-pre-
miären i Kuusamo nästa helg.

Ur form. Marcus Hellner funderar på att stå över VC-pre- miären i Kuusamo nästa helg.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Gällivare/Längdskidor2015-11-19 14:32

Marcus Hellner har inte fått den försäsong han hoppats på. Skador och sjukdomar har gäckat honom under både sommaren och hösten.

Inför Gällivarepremiären i helgen känner han sig helt ur form.

– Jag är ju en bit efter var jag vill vara, definitivt, säger Hellner till NSD.

Hur känner du det?

– Jag har kört lite intervaller i veckan och känner att kroppen inte riktigt orkar. Det känns som att jag behöver lite träning.

Något som oroar dig?

– Nej, det är väl bara att göra det bästa av det. Det har inte gått som jag velat under hösten och sommaren, det har varit mycket smågrejer som har satt käppar i hjulen för mig.

Irriterande?

– Ja, det är jäkligt frusterande under tiden. Men det är ju skönt när man börjar komma i gång. Då värdesätter man ju det mycket.

Trots formproblem kommer Marcus Hellner att köra helgens säsongspremiär på hemmaplan i Gällivare. Däremot är han tveksam till om det blir någon världscuppremiär i Kuusamo nästa helg för hans del.

– Vi får se lite. Det handlar lite om känslan nu i helgen. Jag får väl diskutera ihop mig lite med Rikard (förbundskapten Grip) om det där. Det kan bli att jag stannar hemma och tränar. Det är det jag behöver och jag satsar mer på de loppen som kommer senare.

Kuusamo har väl aldrig varit din favoritort?

– Nej, även om jag skulle vara i form... Det är sällan jag gör jättebra resultat där.

Hur blir det med Lillehammer helgen efter?

– Det är jag sugen på, absolut. Men som sagt, inget är bestämt än.

Det är ändå ganska många världscuppoäng som står på spel i Kuusamo, inget du tänker på?

– Jo, men det är nog ändå viktigare att man kan satsa på touren (Tour de Ski) i och med att den är ännu viktigare. Sen känner jag väl lite mer för den också. Annars har jag tänkt köra mycket i vinter.

Det är inte bara Marcus Hellner som haft problem under säsongsupladdningen. En av de andra svenska herrstjärnorna, Calle Halfvarsson, har meddelat att han missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sjukdom.

Det verkar vara många som haft det struligt under försäsongen.

– Nja, Charlotte (Kalla) har väl sett stark ut tycker jag, säger Hellner.

Är det så?

– Jo, men hon ser väl ofta stark ut i och för sig.

Då Hellner väljer Gällivare före Bruksvallarna i helgen missar han därmed chansen att mäta sig med norske superstjärnan Petter Northug. Norrmannen ställer upp på fredagens tio kilometer klassiskt.

– Jag hinner väl träffa honom i vinter. Jag tror det. Så det räcker nog (skratt).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!