Hellner: "Inget kan göra mig nöjd med VM"

Till helgen, med start fredag, väntar en minitour som världscupavslutning för längdskidåkarna i Kanada. En av fem svenska herrar som kommer till start är Marcus Hellner. Han ser fram emot tävlingarna men säger att han är sliten efter VM.

17 mars 2017 06:00

Sprint, 15 kilometer klassiskt i masstart och 15 kilometer jaktstart i fristil står på programmet i Kanadas minitour. Marcus Hellner som inte tävlat sedan VM-femmilen ser fram emot tävlingarna och att få avrunda världscupen.

– Det ska bli skönt att få ett avslut, säsongen har varit stabil och jag är nöjd till stora delar. Jag ville åka bättre på VM, så det är väl en individuell medalj där ifrån som jag kommer sakna när jag summerar säsongen. Annars är jag nöjd, säger Marcus Hellner.

Vad hoppas du på att prestera i Kanada?

– Jag är lite trög och sliten efter VM, så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Jag tror väl när jag ser till distanserna att jag har bäst chanser på söndag. Men jag hoppas göra en stabil tour. Jag vill så klart ta mig vidare från prologen i sprinten och prestera på den nivå jag vet att jag kan. Men inget jag presterar i Kanada kan göra mig nöjd med VM.

Efter världscupsavslutningen i Kanada ska Marcus Hellner åka femmilen på SM i Umeå. Och så kommer han till start i Dundret Runt.

– Det ser jag absolut fram emot, det är en rolig tävling. Många som jag känner åker Dundret Runt, och det är en väldigt folklig tävling. Det känns kul att få avrunda säsongen genom att åka på hemmaplan. Sen ska jag bara avrunda säsongen och ta det lugnt innan det är dags för sommarsäsongen igen, säger Marcus Hellner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henriette Ståhlberg