Mästare - trots fotskadan

Karin Johansson-Edman vrickade foten drygt halvägs in i loppet. Men hon bet ihop, fullföljde tävlingen och gick i mål som segrare.- Det var helt klart värt det.

Peter Johansson pustar ut efter att ha vunnit över barndomskompisen Henrik Lundholm för första gången.

Peter Johansson pustar ut efter att ha vunnit över barndomskompisen Henrik Lundholm för första gången.

Foto: Lena Sundqvist

Hedenäset2010-09-06 06:00
Karin Johansson-Edman från Riviera har vunnit flera DM-guld - fler än hon kan komma ihåg. Men segern hon tog hem i lördagens terräng-DM i Hedenäset var lite extra skön. Efter drygt 2,5 kilometer på det fyra kilometer långa loppet vrickade hon foten.
- Jag bara flög och slog världens vurpa, säger Johansson-Edman som inte lät sig hindras av det.
På grund av sjukdomar och skador har hon inte sprungit några tävlingar i år och hon vägrade bryta den enda hon ställt upp i.
- Det var väl lite dumdristigt och jag får väl sota för det nu, säger DM-mästarinnan när hon ligger med foten hårt tejpad högt upp i luften.
Men trots smärtan ångrade hon inte att hon fullföljde loppet.
- Det var helt klart värt det.
Karin Johansson-Edman var inte den enda Piteåbon som tog en skön seger i skogarna kring Hedenäset.
I herrarnas elitklass kom det att stå mellan barndomskompisarna Henrik Lundholm och Peter Johansson som följdes åt redan från start på den tolv kilometer långa banan. Vid första varvningen låg de fortfarande i rygg på varandra och lika så vid andra. Men väl ute på sista varvet kunde Johansson dra ifrån.
- Jag är väldigt förvånad. Det är första gången jag vinner över Henrik, så det är extra skönt, säger Johansson som var den av vännerna som hade mest ork kvar på slutet.
- Jag sprang lite fel, men det spelade ingen roll. Han hade vunnit ändå. Mina krafter tog slut, säger Rivieras Henrik Lundholm.
Och det var även nära att Johanssons krafter skulle tryta på slutet.
- Jag låg hela tiden på gränsen, men jag lyckades hålla mig på rätt sida. Det är den bästa löptävlingen jag någonsin gjort, säger segraren.
Men att de skulle hålla ihop i stort sett hela vägen var ingenting de hade planerat.
- Det bara blev så och jag försökte hänga med så länge de gick, säger Lundholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!