Nyförvärvets mål: Ta Asplöven till SHL

Han floppade i Södertälje och fick sparken. Nu vill James Sixsmith lyfta både sig själv och Asplöven till nya höjder.– Jag vill bara hjälpa laget att vinna och gå till SHL, säger Haparandaklubbens nyförvärv.

PÅ PLATS. James Sixsmith            i Arena Polarica.

PÅ PLATS. James Sixsmith i Arena Polarica.

Foto: Peter Lindvall

Haparanda/ishockey2014-12-11 20:21

Inför den här säsongen värvades James Sixsmith till Södertälje från norska Lörenskog. Förväntningarna var höga på den 30-årige amerikanen, men succén uteblev och nyligen fick Sixsmith sparken av SSK.

Då nappade Asplöven, som gjorde klart med forwarden i måndags. Under torsdagskvällen fanns Sixsmith på plats i Arena Polarica och bevittnade mötet mellan sitt nya och gamla lag, Asplöven och Södertälje.

– Det har varit två hektiska dagar, men det känns bra att vara här. Killarna har kul här, när jag var i omklädningsrummet i dag var det väldigt avslappnat. I Södertälje var det väldigt spänt, antagligen på grund av förväntningarna. Här är det precis tvärtom, och jag tycker att man kan se det på isen, säger Sixsmith till NSD.

Asplöven befinner sig i formsvacka och har dalat i tabellen. Nu hoppas Haparandaklubben att Sixsmith ska lyfta laget – och amerikanen siktar också högt.

– Det är en så tajt serie. Jag vill visa vad jag kan göra och hjälpa laget. När jag kom till Sverige skulle jag hjälpa Södertälje att ta steget till SHL, men nu blev det inte så på grund av många olika anledningar. Nu är jag hos Asplöven för att försöka göra samma sak. Jag är här för att sätta pucken i nät och så får vi se vad som händer. Jag har lämnat alla personliga målsättningar för säsongen, jag vill bara hjälpa laget att vinna och gå till SHL, säger Sixsmith.

Vill du ta Asplöven till SHL?

– Ja, självklart. Alla lagen är så lika i allsvenskan, vem som helst kan skrapa ihop många poäng och klättra i tabellen. Att Asplöven har tappat några poäng de senaste veckorna och gått från fyra till tia i tabellen visar hur jämn serien är.

Hur är du som spelare?

– Om du tittar på min statistik i Sverige ser jag ut som en back, men min snabbhet är min största tillgång. Jag tycker att jag kan spela hockey åt båda hållen, men jag är här för att göra mål. Jag ska göra mitt jobb.

Sixsmith passar även på ge både en hyllning och gliring efter tiden i Södertälje.

– Organisationen i Södertälje var fantastisk, precis som spelarna. Jag skulle aldrig säga ett ont ord om dem. Men jag tror att du kan läsa mellan raderna vad som fattades där. Jag är inte den första nordamerikanen som inte lyckades där. Jag ingick inte i en speciell persons plan, och så kan det gå i hockey. Nu är jag oerhört glad över att vara i Asplöven. Jag är glad över att vara på ett ställe där jag vet att de vill ha mig, säger Sixsmith.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!