Asplövens krav på nye stjärnan

Asplöven har gjort klart med den amerikanske centern Colin Long. Och här är klubbens krav på honom: Att vara en av seriens bästa spelare.

Nöjd. Asplöven och tränare Per Kenttä är nöjda med sitt nyförvärv.

Nöjd. Asplöven och tränare Per Kenttä är nöjda med sitt nyförvärv.

Foto: Joakim Nordlund/PRESSPRO.se

Haparanda/Ishockey2015-07-13 11:55

Hockeyallsvenska Asplöven hade ögonen på honom redan i fjol – men då valde Colin Long att stanna i Tyskland.

Men nu, inför 2015/2015, har Haparandaklubben lyckats kontraktera den 26 år gamle centern.

– Vi har haft ögonen på honom under en längre tid. Men det är först under förra veckan som det har aktualiserats lite. Sedan har det gått ganska fort att göra bra, säger tränaren Per Kenttä.

Long kommer senast från spel med Krefeld Pinguine i den tyska ligan DEL. Där gjorde han allra senast 13 poäng (7+6) på 30 spelade matcher. Och här är Asplövens krav på honom: Var en av seriens bästa spelare.

– En speedig spelare. Vi tar hit honom som vår tänkte förstacenter så vi har höga krav på honom. Men jag tror att han kommer uppfylla dem, säger tränaren Kenttä.

Hur bra räknar ni med att han ska vara på den här nivån?

– Vi räknar med att han ska vara en toppspelare. Han ska bära en av våra toppfemmor. Det innebär att man är en av de bättre spelarna i ligan, säger han.

Asplöven har fortfarande en del platser att fylla i truppen. Däribland en forward och två backar. Men Per Kenttä är långt ifrån stressad.

– En forward och två backar. Eventuellt någon tryoutback. Sedan kommer vi att vänta och se vad som händer. Sedan väntar vi på Luleå Hockey-killarna också, säger han.

När vill du att truppen ska vara spikad?

– När har vi första matchen 12 september? Eller vad är det man säger? Truppen är ett levande dokument (skratt).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!