Värvarjakten är över - Asplöven värvar från danska ligan

Jakten på nyförvärv har varit intensiv - men nu är första namnet klart.Kanadensaren A.J. Gale, 24, skrev i går på för Asplöven och spelar redan i kväll.- Han blir en sevärd profil, säger klubbens ordförande Erik Hornmalm.

HAPARANDA2011-10-28 06:00

En tunn trupp blev ännu tunnare när Jonathan Hedström i höstas bestämde sig för att lämna Asplöven och ge elitserieäventyret en chans till.

Han lämnade ett stort tomrum efter sig och ända sen den dagen har Asplöven jagat kvalitativa ersättare.

Det har inte varit enkelt, men i går gav till slut arbetet resultat och klubben kunde få bläcket från det första namnet att torka.

A.J. Gale är en 24-årig kanadensare som inledde säsongen med spel i danska högstaligalaget CPH Hockey/Hvidovre. Under hans 14 matcher i klubben hann han producera 14 poäng (sju mål, sju assist), innan hans tremånaderskontrakt löpte ut för några dagar sen.

Slog till direkt
Den Köpenhamnsbaserade klubben valde att inte förlänga kontraktet med Gale och två andra importspelare på grund av ett ansträngt ekonomiskt läge. Då passade Asplöven på att slå till.

- Vi tror att han blir en sevärd profil som tillför en hel del kanadensisk power. Han är en snabb, fysiskt stark och skicklig forward med ett typiskt kanadensiskt målsinne, säger Asplövens ordförande Erik Hornmalm.

Forwarden debuterar redan i kväll i hemmamatchen mot Kiruna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!