Seger i premiären - men med ett nödrop

Nye tränaren Per Kenttä och hans Asplöven såg ut att gå mot en mardrömsstart av division I-hockeyn, när nykomlingarna Teg överraskade i inledningen. Men då klev andralinan in och räddade segern.- De hade en fantastik kväll, säger Kenttä efter 6-5.

Nye Asplöventränaren Per Kenttä (t.h) fick en tung start på sitt nya jobb. Asplöven vann i och för sig premiären hemma mot nykomlingen Teg, men laget var riktigt illa ute. Tll slut blev det seger med 6-5 sedan kedjan med bland annat Henrik Hetta i spetsen visat vägen.

HAPARANDA2010-09-18 06:00
Nykomlingarna Teg skulle komma till Arena Polarica för att ätas upp av stora starka Asplöven.
Men i inledningen var det gästerna från Umeå som spände musklerna och höll inte bara jämna steg med ett darrande Asplöven, utan tog till och med kommandot i matchen.
Efter en händelsefattig första period var det Teg som ledde med 1-0.
- Klart att jag var orolig. Jag tyckte att teg var bättre än oss, säger Asplövens tränare Per Kenttä.
Lika seg och händelselös som den första perioden var lika fartfylld och händelserik var den andra.
Andrakedjan visade vägen
Och det var gästerna som fortsatte att överraska, och de kunde utöka sin ledning redan efter 1.17 in i andra.
Men då vaknade Asplövens andrakedja till och de behövde bara tio sekunder på sig att kvittera till 2-2 genom mål av Erik Przepiorka och Henrik Hetta båda framspelade av Juha Silvander.
Och Silvander var inte färdig där. Innan andra perioden var över hade han spelat fram till ytterligare två mål gjorda av Olov Lundqvist och Henrik Hetta och matchen var tillbaka där den skulle vara när spelarna äntrade omklädningsrummet för sista periodvilan.
Blev för ivriga på slutet
- Vissa kvällar händer det, säger Silvander som noterades för ytterligare ett assist i tredje perioden.
I sista perioden sjönk tempot igen, men andrakedjan fortsatte att leverera. 1.58 in i perioden gjorde Eric Przepiorka sitt andra mål för kvällen, men denna gång lämnade Silvander över framspelningsjobbet till Anton Lundberg och Henrik Hetta. Men nyanlände amerikanaren Przepiorka var inte nöjd med det utan fullbordade sitt hattrick i slutet av matchen - något som fick publiken att kasta in kepsar på isen.
- Det är alltid kul att göra mål och att spela inför en entusiastisk publik.
Efter det slappnade Asplöven av och bjöd in Teg igen, men trots att det slutade med bara en uddamålseger var det stabilt hela vägen fram.
- Vi blev för ivriga att göra mål på slutet, säger Przepiorka.