Rytkönen show

Det var en bitande kyla som låg över Akelius Cape East Arena i går kväll, men de 380 tappra personer som trotsat vädret fick se ett värmande målkalas av Haparanda-Torneå och av den rykande heta poängkungen Mikko Rytkönen, när man slog Falu BS med 8-1.

Måltjuven Mikko Rytkönen har äntligen fått målskyttet att lossna. Fyra nya mål kom från hans klubba när Falun besegrades för andra gången.

HAPARANDA2009-12-17 06:00
HT Bandy trivs på sin hemmaarena där de bara förlorat två matcher i år. Och hemmalaget tog kommandot direkt i inledningen mot Falu BS.
På grund av kylan spelades matchen i tre 30 minuters perioder och den första gick helt i hemmalagets färger.
De var hög fart under skridskorna på de svensk-finska nykomlingarna och de skapade mycket framåt.
Bud på ännu fler mål
Och utdelningen kom redan efter nio minuter när målkungen Mikko Rytkönen gjorde sitt första mål för kvällen. Och det skulle inte sluta där. Tre minuter senare gjorde han sitt och lagets andra mål. Det hade kunnat bli fler kassar för HT som skapade hela tolv hörnor i första perioden.
- De försvarade sig bra och ytorna kom inte förrän i slutet, säger Mikko Rytkönen.
Om HT inledde första perioden starkast så tillhörde de första minuterna av den andra Falun. Men efter att bortalaget dragit på sig två utvisningar kom HT tillbaka i rytmen och Peter Stock kunde sätta dit 3-0 efter ett kanonskott i den 44:e minuten. Framspelad av ingen mindre än Mikko Rytkönen. Efter det backade gästande Falun hem vilket satte käppar i hjulen för HT:s målproduktion. Men det var inget som störda HT spelarna.
- Det kändes lugnt hela tiden. Vi hade kontroll på matchen och hela laget spelade bra, säger fyramålsskytten Rytkönen.
Då orkade inte gästerna
Och den kontrollen behöll de även i den sista perioden som inleddes med två snabba hemmahörnor varav den andra resulterade i en straff. En straff som Antti Ekman säkert förvaltade till hemmaledning med 4-0.
Efter det orkade gästerna inte stå emot HT Bandy längre. Det öppnades stora ytor i Faluns försvar. Något som hemmalaget förvaltade och de kunde dra ifrån till hela 8-0 innan gästerna fick in ett tröstmål i den 87:e minuten.
Det var poängkonungarnas afton i Haparanda i går. Både Antti Ekman, Peter Stock och inte minst Mikko Rytkönen, som är lagets tre bästa poänggörare, levererade.
Och målkungen Rytkönen drog ifrån de andra i den interna poängligan.
- Klart att det är roligt men det spelar egentligen ingen roll.