Poängkungen siktar på spel i en högre serie

Han har öst in poäng under grundserien.Och ska Asplöven lyckas gå hela vägen i Kvalserien måste Eric Przepiorka fortsätta på den inslagna vägen.- Vi ska jobba på samma sätt som vi gjort under hela säsongen, säger den 29-årige amerikanen.

Poängkungen Eric Przepiorka hoppas kunna fortsätta med poängproduktionen under Kvalserien.

Poängkungen Eric Przepiorka hoppas kunna fortsätta med poängproduktionen under Kvalserien.

Foto: HANS STERNLUND

HAPARANDA2011-03-17 06:00

Han värvades för att göra mål och assist.

38 matcher - och 73 poäng senare - konstaterar Eric Przepiorka att både han och Asplöven haft en bra säsong.

Den 29-årige forwarden från USA inser också att han kommer få en nyckelroll om Asplöven ska lyckas ta någon av de två första platserna i Kvalserien.

- Vi ska försöka fortsätta som vi gjort under hela säsongen. Det handlar om att spela enkelt sedan brukar det rulla på, säger Przepiorka.

Bra försvar är nyckeln
Och enligt 29-åringen finns det bara ett sätt att lyckas med målet.

- Det viktiga för oss blir att spela enkelt, precis som vi gjorde i matcherna mot Björklöven. Först och främst handlar det om att spela säkert i vår egen zon. Det är ett bra försvarsspel som lägger grunden till om du ska lyckas i kvalserien. Har du ett bra försvar kommer allt det andra mer eller mindre av sig själv, säger han.

Många menar att lagen som kommer från de södra serierna är bättre än er från norr?

- Jag tror faktiskt att det är helt fel. Jag har spelat i de södra serierna också och det är ingen större skillnad. Dessutom har vi haft tuffa matcher hela säsongen mot Björklöven, Kiruna och ett par andra lag. Så jag är inte alls orolig över att vi inte har mött bra motstånd under säsongen. Jag tycker att vi har ställts på bra prov under hela säsongen.

Przepiorkas poängsuccé har heller inte gått obemärkt förbi i Sverige.

Enligt uppgifter till NSD har klubbar i både allsvenskan och elitserien hört sig för om den målfarlige amerikanen:

- Jag vill förstås spela på en så hög nivå som möjligt. Men jag vet faktiskt inte vad som händer nästa säsong. Jag har en agent som sköter allt det där. Vi ska ta det efter säsongen. Nu vill jag bara fokusera på det som väntar oss, säger Przepiorka.

Placering: Näst sist i allsvenskan.

Poängkung: Mattias Persson 53 poäng.

Målvakt: Tommi Satosaari 89,43 i räddningsprocent.

Kommentar: Har en hög högsta nivå - men en lika låg lägsta nivå. Det är också därför som laget tvingas kvala. Laget lever mycket på sin förstakedjan med poängkungen Mattias Persson. Vann den första matchen mot Tingsryd i tisdags och kopplade där ett grepp om seriesegern direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!