Omark klar för Asplöven

HAPARANDA. Han har spelat i elitserien, allsvenskan och varit proffs i utlandet.Men kommande två säsonger ska Urban Omark, 30, spela med Asplöven.- En riktig klasspelare, säger ordföranden Magnus Lehto.

Foto:

Haparanda2008-07-09 06:00
Under drygt två månaders tid har 30-årige Urban Omark varit en av Asplövens önskespelare inför kommande säsong.
Klubben har väntat på att få ett besked från den Övertorneåfostrade forwarden.
Och under tisdagskvällen blev det äntligen klart. Omark skrev på ett kontrakt för de två kommande säsongerna. Något som gladde ordföranden Magnus Lehto.
- Skönt att det äntligen är klart. Vi har ju hoppas ganska länge nu, säger han.
Med division I-mått mätt borde Omark, som för övrigt är storebror till Luleå Hockeyforwarden Linus Omark, vara ett bra tillskott.
Två platser kvar att fylla
Under sin karriär har Omark spelat i elitserien med Södertälje, i allsvenskan med Björklöven, Nyköping, AIK och Växjö.
Dessutom har det blivit två utlandssejourer i Danmark och Norge.
- Det är en riktig klasspelare. För två säsongen sedan var han på tryout hos Luleå Hockey och det är ju bara att kolla hans statistik. Han har gjort 175 poäng i allsvenskan. I fjol blev det 28 på 43 matcher med Björklöven, berättar Lehto.
Hur lyckas ni få en sådan spelare till division I?
- Rent ekonomiskt har vi egentligen inget att hämta. Men vi kunde fixa en bra helhetslösning för honom och hans familj. Dessutom ä det oerhört roligt att få hem en äkta tornedaling till laget, säger Lehto, som i och med Omarks namnteckning har fyllt samtliga forwardsplatser i truppen.
- Vi har två eller eventuellt tre backar kvar att hitta. Dessutom väntar vi besked från tränaren Pasi Mustonen inom en snar framtid och vi hoppas att han tackar ja. Så det börjar faktiskt se ganska bra ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!