Nya tränare tar över i HT-bandy

Rutinerade som spelare.Men helt nya som seniortränare.- Vi tror det här kan bli riktigt bra, säger Mats Grönros, som tillsammans med Nils-Erik Lummi ska träna HT Bandy kommande säsong.

Foto: k l sundqvist

HAPARANDA2008-07-01 06:00
Efter ett par månader som mest handlar om spelarflykt har HT Bandy sakta men säkert börjat bygga upp ett nytt lag för kommande säsong.
Under måndagen presenterade klubben de två nya seniortränarna.
Och det handlar om två före detta spelare.
Mats Grönros ska tillsammans med Nils-Erik Lummi leda laget i vinter.
- När frågan dök upp kändes det rätt. Jag och Nisse har spelat ihop under flera år, så vi känner varandra bra. Det ska bli riktigt intressant, säger Grönros, som under sin aktiva karriär spelade för Haparanda, och det tillsammans med Lummi.
De två senaste säsongerna har Grönros fungerat som lagledare i klubben, medan Lummi varit borta från bandyn under flera säsonger.
- Det var två riktigt bra och roliga år tillsammans med Anders Strömbäck. Jag känner killarna väl och det är ett bra gäng. Och det ska bli spännande att få ta över laget som tränare.
Under måndagen presenterade klubben dessutom tre nya spelare.
Det handlar om en finsk trio från Vastus i Kemi.
4 Tero Nousiainen, 28 år, forward.
4 Teppo Nousianen, 24 år, forward.
4 Juha-Pekka Ylitalo, 25 år, målvakt.
- Det är intressanta spelare. Det känns skönt att veta att klubben jobbar hårt för att bygga upp ett bra lag. Visst, vi har tappat flera bra spelare från i fjol, och det är inga luckor som man fyller direkt. Men klubben jobbar på flera namn, så jag tror vi kan få ihop ett bra lag till slut, menar Grönros.
Tanken är att duon ska dela på uppgifterna. I alla fall till en början.
- Vi har inte hunnit prata ihop oss så mycket ännu. Jag och Nisse ska sätta oss ner under veckan och planera. Sedan ska vi ha ett möte med spelarna och lägga upp ett individuellt träningsupplägg för juli. Tanken är att vi ska dra i gång säsongen på allvar i början av augusti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!