Efter tio år i Asplöven - nu tar Lehto avsked: "Det känns vemodigt"

Han har suttit tio år som sportchef i Asplöven.Nu lämnar Magnus Lehto sin post.Anledningen: ändrade arbetsuppgifter i den civila karriären.- Jag kommer inte att hinna med hockeyn, säger Lehto.

Magnus Lehto lämnar rollen som sportchef i Asplöven - efter tio år. Nu vill han satsa helhjärtat på sitt civila jobb.

Magnus Lehto lämnar rollen som sportchef i Asplöven - efter tio år. Nu vill han satsa helhjärtat på sitt civila jobb.

Foto: Pär Bäckström

HAPARANDA2011-08-24 06:00

Han har sedan början av 2000-talet stått för mängder av klassiska uttalanden och gjort spetsvärvningar som exempelvis Jonathan Hedström, Jan Horacek, Conny Strömberg och Gusten Törnqvist.

Under samma tidsperiod har han också hunnit med att söka jobbet som sportchef i Luleå Hockey, sågat Luleås värvning av Jere Myllyniemi och fört Asplöven från en undanskymd tillvaro till en plats i toppen av division I.

Men precis som NSD avslöjade i går på webben är det nu över - Magnus Lehto lämnar sitt uppdrag som sportchef i Asplöven.

Satsar på civilt jobb
Framöver ska han satsa på sitt civila arbete på en av bankerna i Haparanda.

- Jag har fått ändrade arbetsuppgifter och det kommer att krävas mer av mig. Jag kommer inte att hinna med hockeyn, säger Magnus Lehto till NSD och fortsätter:

- Det känns vemodigt. Jag älskar ju hockeyn och idrotten men man måste tänka på var levebrödet kommer ifrån. Sen är det här en utmaning inom det civila, jag måste ta de chanser jag får, säger Lehto och fortsätter:

- Men truppen är ju i princip klar för i år, så det är en bra tidpunkt att avsluta. Nu har man ett år på sig att hitta en ersättare.

Hur summerar du dina tio år?

- Det är surt att vi inte gått upp i allsvenskan men jag hoppas grabbarna gör det i år, då har man i alla fall haft delaktighet. Det är väl det minsta man kan få som avslutningspresent när man jobbat i ur och skur.

En ny sportgrupp
Vem som ska ta över rollen som sportchef i föreningen är ännu inte bestämt. Tills vidare är det en ny sportgrupp som får ta ett större ansvar och tillsammans med Magnus Lehto kommer de också att se över vilka alternativ det finns på tänkbara ersättare.

I den nya sportgruppen ingår ordföranden Erik Hornmalm, tränaren Per Kenttä och Mikael Fahlander.

- Med denna lösning tappar vi inte fart utan kan hålla ställningarna under innevarande säsong. Det känns vidare mycket inspirerande att vi nu har en av Sveriges mest kända hockeyprofiler i Mikael Fahlander i vår sportgrupp, säger Asplövens ordförande Erik Hornmalm i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!