Blixtvärvning till Asplöven

Här är Asplövens senaste nytillskott:Jimmy Blixt, 29 år från LN 91.- Roligt, säger han.

Rutin till Asplöven. Jimmy Blixt, tidigare i bland annat Boden och med 184 allsvenska matcher under bältet, är så gott som överens med Haparandaklubben.

Rutin till Asplöven. Jimmy Blixt, tidigare i bland annat Boden och med 184 allsvenska matcher under bältet, är så gott som överens med Haparandaklubben.

Foto: Pär Bäckström

HAPARANDA2008-12-20 06:00
Asplöven fortsätter att satsa stenhårt för att nå allsvenskan nästa säsong, och fortsätter att förstärka laget med rutinerade spelare.
I november var det den SM-liiga-rutinerade finländaren Juhamatti Yli-Junnila som gick till laget.
Nu är det dags för ännu en spelare med många matcher i en högre serie att förstärka laget.
Jimmy Blixt, med 184 allsvenska matcher på meritlistan, är nämligen så gott som överens med Asplöven om ett kontrakt för resten av säsongen.
- Jag har inte skrivit på, men det ser väl ut som att det blir så. Om det vi har pratat om finns på papper kommer jag att skriva på, säger han.
Rutin från Nordamerika
Blixt fick i våras, efter tre säsonger i allsvenska Björklöven, inte förnyat kontrakt. Istället åkte han över till USA för att spela med ECHL-laget Bakersfield Condors, men när laget blev uppköpt av NHL-laget Anaheim Ducks valde han att åka tillbaka till Sverige.
Därför har han under hösten spelat med Nordmalings-laget LN91 i division IB, men nu blir det alltså med största sannolikhet en flytt norrut.
- Jag vet ju att de satsar mycket och har bra resurser, och det är väl framför allt det som lockar, säger Blixt, som beskriver sig själv som spelare så här:
- Jag är ganska enkel. Jag är ganska fysisk med bra fart och ett bra skott.
Och så mycket rutin sedan alla år i Björklöven?
- Ja. Framför allt rutin från kval och play off och sånt där.
Om Blixt skriver på ett kontrakt med Asplöven flyttar han upp efter jul, för att försöka föra upp laget i allsvenskan.
- Det är målet. Ser man på laget och de som spelar där så är ju allt annat inte bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!