Bäst i Sverige

Nedre Sopperos Victoria Stöckel och Haparanda SKT: s Hugo Potila var två som fick till det under helgen, när det var friidrottstävlingar i Haparanda.

Nedre Sopperos Victoria Stöckel tog sex guld och ett brons i helgen. Dessutom tog hon 1,57 i höjdhopp och blev Sverige-etta.

Nedre Sopperos Victoria Stöckel tog sex guld och ett brons i helgen. Dessutom tog hon 1,57 i höjdhopp och blev Sverige-etta.

Foto: Jimmy Stålnacke

Haparanda2010-02-24 06:00
Under den gångna helgen var det full aktivitet i Aspenhallen när Haparanda SKT annordnade junior- och ungdoms-DM i friidrott.
Under samma dagar avgjordes även Aspen Open för de yngre deltagarna. Ungefär 150 aktiva kom till start.
Och för Nedre Sopperos Victoria Stöckel blev det en fantastisk helg. I flickor 13-klassen tog hon hem sex guld och ett brons. Dessutom blev det personligt rekord i alla grenar, förutom 200 meter.
Men det stannade inte där. I favoritgrenen höjdhopp slog Kirunatjejen till rejält.
"Känns jättebra att vara bäst"
- På träning har jag klarat 1,58 meter och ville ta det på tävling också. Men det blev 1,57 meter, säger Nedre Sopperos Victoria Stöckel.
Och det är inte så bara. Med det är hon etta i Sverige, i sin åldersklass, under inomhussäsongen.
- Det är jätteroligt. Och det känns jättebra att vara bäst i Sverige när man kommer från en liten klubb.
Dessutom är det ganska anmärkningsvärt då träningsförhållandena inte är de bästa i Kiruna. Den lilla friidrottssalen ställer till det.
Victoria Stöckel berättar, att när hon tränar längdhopp får hon ta ansatsen inifrån materialrummet.
- Då får hon i alla fall ut halva ansatsen, säger tränaren Stig Snällfot.
Även i Aspen Open var det fina resultat. Men frågan är om inte Haparanda SKT:s Hugo Potila stod för det fräckaste. I grenen Vortex - ett alternativ till spjut inomhus - fick han verkligen till det. I Aspenhallens tak hänger det ner järnbalkar med hål i. Träffar du dem är kastet ogiltigt. Men där hade Hugo Potila en lösning. Han kastade igenom två sådana, innan Vortexen landade på rekordlängden 34,97 meter.
- Det kändes bra. Jag tänkte att den skulle ta i men det var skönt när den gick igenom, säger Hugo Potila, som tävlade i klassen pojkar 10.
Förutom guldet i Vortex blev det ytterligare fyra medaljer för Haparanda SKT:s unga atlet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!