Andra raka - då börjar HT snegla mot slutspel

Med tio minuter kvar av gårdagens match började hemmaklacken sjunga "Vi ska till slutspel".Något som även Haparanda-Torneås spelande tränare Jukka Ohtonen har ställt in siktet på.

HAPARANDA2009-12-17 06:00
När elitserien i bandy drog i gång var Haparanda-Torneå Bandy uträknade nykomningar. Men efter tretton omgångar och två raka segrar mot nästjumbon Falu BS känner sig HT Bandys spelande tränare Jukka Ohtonen säker på att de hängt av sig dalalaget i botten.
- Varken Falun eller Katrineholm kommer att ta tio poäng så jag ser det som att vi har klarat kvalplatsen nu, säger Jukka Ohtonen, spelande tränare i HT.
Och efter en serieinledning som de själva inte vågat drömma om siktar nu nykomlingarna HT Bandy på slutspel. En satsning som Ohtonen tycker är realistisk.
- Det har gått bättre än vi trodde från början, Inget lag har kört över oss så det är klart att vi vill till slutspel nu. Men det är det många som vill och det är en jämn serie, säger Ohtonen som tror att fredagens bortamatch mot Sirius kan bli väldigt avgörande.
- Tar vi poäng där så är vi med och slåss om en plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!