AHC gav inte Kalix någon chans

Kalix försökte sig på en upprepning av den starka hemmamatchen i oktober.Men vid returen räckte orken bara i en period.- Vi var lite mer ödmjuka nu, säger 1-0 -skytten Urban Omark efter att ha krossat grannlaget med 7-0 (1-0, 4-0, 2-0).

46703136167 Nsd bild

46703136167 Nsd bild

Foto: Göran Ström

HAPARANDA2008-11-08 06:00
Ändå krävdes det alltså en period och missmod hos gästerna efter en 2+2 minuters utvisning på Anders Vikman för hög klubba 2.04 in i andra innan Asplöven kunde börja skyffla in mål. 2-0 och 3-0 2.51 respektive 5.07 minuter in i perioden blev vägledande. Tvåan ett vackert klappklappspel mellan Huhta och backarna till mål i tom bur och trean lite mer turligt in via en Kalixspelares skridsko.
- Kalix startade verkligen bra, de jobbade hårt och hade en tanke med spelet, all heder åt dem, berömmer Omark och fortsätter:
- I andra började vi passa och släppa pucken snabbare medan vi dribblade och tappade mindre i mittzonen. Man ser att det är passningstempot och noggrannheten som skiljer oss från Kalix.
Kalixtränaren Petter Christoffersson hade nog föredragit scenariot från första perioden...
- Den var riktigt bra men utvisningen i andra var oturlig och när det rann iväg till 3-0 blev vi ängsliga.
"Hade mer matcher i benen"
När andra periodens hemmaflyt fortsatte med 4-0 och 5-0 kunde Asplöven förstås slappna av. Ytterligare två mål blev det innan man markerat: uddamålssegern (3-2) vid bortaderbyt var inte den sanna bilden.
- Förra gången hade vi haft så lätta matcher innan. Nu hade vi lite mer matcher i benen, säger Urban Omark och passar samtidigt på att ge en känga i riktning mot årets division I -schema:
- Det går inte att spela bara en match i veckan, man kommer aldrig in i något tempo. Minst två är optimalt.
För Kalix väntar en ny utmaning genom andra topplaget Piteå på söndag.
- Blir roligt, vi har ju ändå visat att vi kan skaka dem, avslutar Petter Christoffersson.
Målen: Urban Omark, Markus Huhta 2, Christian Andersson-Grahn, Marcus Lundberg, Arturs Ozolins, Marcus Waldehagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!