Hanna Öberg laddad för SM

Förra vintern innehöll både OS-guld och OS-silver. Nu är Hanna Öberg laddad för en ny säsong i skidskytte. "Det ska bli kul att dra på sig nummerlappen igen", säger hon inför helgens SM-tävlingar.

8 november 2018 20:32

När Sporten ringer upp Hanna Öberg har hon redan varit på plats i Idre, där masstarts-SM avgörs, sedan länge.

– Vi är här på läger och jag kom hit förra söndagen, så jag har hunnit vara här i drygt en vecka, berättar den nyss fyllda 23-åringen från Svensbyn.

Förutom Hanna Öberg finns även lillasyster Elvira samt Jesper Nelin och Peppe Femling med på startlistan inför helgens mästerskap.

Däremot är det inte säkert att Piteå Skidskytteklubbs kvintett blir helt komplett.

Anna Magnusson har nämligen dragits med skadekänningar och det är oklart om hon kommer till start.

Hanna Öbergs höstuppladdning har inte heller varit helt utan besvär.

– Jag hade en liten period då jag var lite krasslig, därför kom jag hit (till lägret i Idre) någon dag senare, berättar hon. Men bortsett från det har jag fått vara frisk. Peppar peppar att det får hålla i sig.

Mästerskapet inleds med officiell träning på fredag, fortsätter med masstart på lördag och avslutas med sprint på söndag.

Genom karriären har Hanna Öberg samlat på sig ett gäng SM-medaljer från olika sammanhang. Hon har till och med själv tappat räkningen på det exakta antalet.

– Jag tog några som junior men som senior har jag inte jättemånga. Där kom mitt första guld i somras i rullskidskytte. Men jag har ganska dålig koll på hur många medaljer det blivit totalt.

För åkarna i Piteå Skidskytteklubb – som samtliga tillhör svenska landslaget – hägrar såklart större tävlingar i vinter.

– Vi kommer inte att släppa något på träningen för de här tävlingarna, utan fortsätter med våra förberedelser inför världscupen, förklarar Hanna Öberg.

Vad blir viktigt i helgen?

– Mest att få känna att man kan göra bra tävlingar och att det funkar med skyttet.

I början av december drar världscupen igång med deltävlingar i Slovenien, och i början av mars avgörs VM på hemmaplan i Östersund.

Men visst tycker Hanna Öberg också att det ska bli skoj med SM, som dessutom innebär startskottet på tävlingssäsongen.

– Det är alltid en speciell grej att få dra på sig klubbdräkten och nummerlappen och få tävla. Det ska bli jättekul.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Elvstrand/PT

Ämnen du kan följa