Kalix vände halvtidsunderläge till seger

Kalix hade problem och låg under med 10-12 efter första halvlek i matchen i division 2 norra dam i handboll mot Lillpite i Kalix Sportcity.

Kalix HK vann mot Lillpite IF

Handboll2024-10-16 21:04

Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 22-21 för hemmalaget Kalix.

Lillpites tränare Andreas Viklund:

- Vi har för mycket tekniska fel och missar alldeles för många avslut. Vi står jättebra bakåt i försvar men får inte till det i anfallsspelet.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Smilla Boström 4, Caroline Nilsson 4, Line Samuelsson 4, Amida Vikström 3 och Natalie Pohjola, målen för Lillpite gjordes av My Lakso 8, Amanda Eman 5, Emelie Hedkvist 2, Elin Marklund 2, Alma Westerberg 2, Amanda Sandström och Ida Tandlund.

Kalix har nu sex poäng efter fyra spelade matcher, medan Lillpite har två poäng efter två matcher.

Söndag 10 november 13.00 spelar Kalix borta mot Sävar. Lillpite möter Strömnäs hemma i Björklunda Sporthall torsdag 24 oktober 19.00.