Jätterycket avgjorde blodiga matchen: "Det blev en fläskläpp"

Boden handboll gjorde 10–1 åtta minuter – det missade Moa Nilsson.
Det avgjorde matchen samtidigt som Nilsson satt med en ispåse mot munnen.
– Hon skallade mig, säger hon.

Moa Nilsson fick se det stora rycket från sidan med en ispåsen mot munnen. "Allt sitter kvar", skrattar hon efter segern.

Handboll2024-10-13 16:28

I sin senaste hemmamatch så fick Boden Handboll en mardrömsstart. 4–9 efter första halvleken mot Kärra skvallrade om ett anfallsspel som inte alls fungerade. Då vände laget till seger.

– I den matchen var vi inte med från start och då blir vi straffade, säger Moa Nilsson.

Under söndagen när BK Heid stod för motståndet då såg det helt annat ut även om inledningen var ganska slarvig från bägge lagen.

– I dag smäller vi de första chanserna och då blir det bra.

Då klev lagkaptenen Sara Nordström fram och löste nervknutarna genom att göra hemmalagets två första mål.

Boden Handboll hade dock en aning svårt för att överlista sin gamla målvakt Gracia Axelsson som stod i Heid-målet.

Boden skapade ett par måls övertag och det var sedan något man höll halvleken ut. Mie Sörensen räddade inte bara en hel del skott hon fastställde resultatet i halvtid till 14–10.

– Det blir så där när vi är konsekventa i det vi gör, säger Moa Nilsson.

I den andra halvleken får Moa Nilsson en smäll mot munnen tidigt en första uppgift sa att smällen tog mot tänderna. Moa Nilsson blev sittande på bänken med en ispåse mot munnen.

Nilsson fick smällen i försvaret.

– Jag tror att allt sitter kvar. Det blev en fläskläpp och en smäll mot tanden, men det ska nog vara bra.

– Hon skallade mig och jag stod innanför linjen.

Det slutade med straff för Heid och några minuters vila på bänken för Nilsson med en ispåse mot munnen.

Målmässigt så följdes lagen åt och efter tio minuter spelat av den andra halvleken så ledde Boden med 18–13.

Tre snabba mål av Sara Nordström och Lisa Hansson gav Boden än mer andrum och i stort sett halva andra halvlek så ledde Boden Handboll med sju mål.

Känslan var att tåget gick mitt i den andra halvleken då Boden gjorde fem raka mål till ledning med 23–14. Hemmalaget gjorde under åtta minuter 10–1.

– Det blir så där när vi har den inställningen vi hade i dag. Vi var stabila bakåt och då kommer flytet framåt, säger Nilsson innan hon avslutar:

– Vi har en liten dipp i halvleken, men på något sätt följer vi vår plan och det är ju bra.

Fakta

Boden Handboll–BK Heid  31–19 (14–10)

Mål, Boden: Sara Nordström 8, Andreza Costa Almeida 7, Lisa Hansson 5, Moa Nilsson 3, Jesiney Mwandanawa 2, Ida Lindlöf 2, Mie Sörensen 1, Emma Eriksson 1, Kornelia Sciernicka 1, Line Hegglund 1.